Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Няколко полезни навика за здравето

Пийте много, но не алкохол

Дехидратираното тяло е податливо на инфекции. Приемането на течности е задължително при физическа дейност, висока температура, гадене и повръщане. Не оставайте жадни, ако околните подсмърчат. Пийте повече вода, билкови чайове, прясно изцеден сок.

Стойте далеч от цигарите

Тютюнопушенето повишава риска от инфекции, тъй като веществата в дима причиняват структурни проме­ни в респираторния тракт и потискат имунния отговор. Димът унищожа­ва ресничките от вътрешната страна на носа и това определя по-голямата опасност от инфекции.

Не прекалявайте с хигиената!

Имунната ни система е програ­мирана да се справя с бацили и паразити, а честото миене на ръцете я оставя без работа. Особено използването на антибактериален сапун унищожава полезните микроби от естест­вения за кожата микробен фон и специалистите препоръчват да не се употребяват антибактериални измиващи средства.

Внимавайте при кашляне и кихане

При кихане и кашляне е по-добре да го правите в лакти­те си – като свиете ръка и по­срещнете въздушната струя с лакътя. Ако го правите с дланите си, те се превръщат в източник на зараза.

Повече зеленина на прозореца

Според Фън шуй някои стайни растения могат да внесат в дома ви повече енергия. Но в стаята, в която спите не може да има растения, тъй като отнемат кислорода при фотосинтезата.

Пазете се от чантите

Според медиците много често повторно се заразява­ме с грип от самите себе си чрез… чантите. Съветът им е да се избират портфейли и ръчни чанти от материал, който може да се поддържа чист – за предпочитане от кожа или винил. Платнени­те ги оставете за друг сезон или ги сменяйте често.

Следете за симптоми

Следете за симптоми и не пренебрег­вайте влошаването на състоянието си. Вземете мерки навреме и помог­нете на организма си в борбата му срещу грипа, като увеличавате естествения си имунитет с хранене и здравословен живот.

Останете си у дома

Не се чувствате добре, сякаш сте пред разболяваме? В този случай е по-добре да си ос­танете вкъщи и да се възста­новите. Почивката може да спре хода на инфекцията и да предотврати разболяването. Организмът се нуждае от забавяне на темпото, за да изпълни функции, които не отчитаме. Колкото до рабо­тодателите – със сигурност е за предпочитане да се лишат, макар и от ценен служител, за един-два дни, отколкото по-късно всички от офиса да се заразят и да отсъстват по болест.

Смейте се повече

Според изследване, проведено от спе­циалисти, сексът, позитивното ми­слене, играта с домашния любимец и позитивното поведение подобряват имунната система. Затова намерете поводи да се смеете повече.

 

 

Кои навици ни разболяват?

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *