Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

ХОББ запушва дихателните пътища

Майка ми е с диагноза ХОББ. Какво можете да ми кажете за тази болест? Пие новфилин. Какви други лекарства трябва да пие? Тя е на 70 години и има проблеми със сърцето.

Илияна Тошева – Плевен

Хроничната обструктибна белодробна бо­лест е заболяване на белите дробове. Харак­теризира се с бавна, но прогресираща обструкция (запушване) на дихателните пътища. Клиничната изява на за­боляването е свързана със следните патоло­гични процеси: хроничен бронхит, белодробен емфизем и запушване на малките въздухоносни пътища.

При хроничния брон­хит е налице възпаление на дихателните пъти­ща, изявата на което са кашлица с обилно отделяне на храчки за период от поне месеца в рамките на 2 години (това определя бронхи­та като хроничен). На белодробния емфизем се дължи трайното раз­ширение на въздушните пространства, придру­жено с разрушаване на стените на алвеолите (белодробни мехурчета) – тук клиничната изява е задух. По този начин се нарушава функцията на белите дробове.

Правилното лече­ние е от изключителна важност. Целта е да се забави прогресивният ход на заболяването да се намалят периоди­те на обостряне, да се лекуват придружава­щите заболявания, да се намалят рисковите фактори (тютюнопу­шене, чести инфекции, замърсен въздух и др.) и най-вече да се подобри качеството на живот на пациента. Лечението с препарата новфилин е недостатъчно. Необхо­димо е да се добавят и други лекарства като бронходилататори; ле­карства, подобряващи тъканната оксигенация; противовъзпалителни средства; муколитици – за втечняване на жила­вия бронхиален секрет.

Днес има много продукти против тютюнопушене, но са малко тези, които наистина дават резултат в битката за спиране на цигарите! Хранителната добавка Кудзу Корен, която се предлага в България е продукт на американската фирма „SWANSON” и е одобрена от Американската агенция по храните и лекарствата /FDA/. Тя е доказан лидер като продукт за спиране на цигарите!

 

Все още ли искате да пушите? СПРЕТЕ ЦИГАРИТЕ С КУДЗУ КОРЕН – най-доброто средство в света против тютюнопушене!

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *