Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Увеличете енергийните си запаси при отпадналост и умора

Защо телата ни се уморяват?

Хората толкова често се оп­лакват от преумора, че днес това се смята за един от най-разпространените здравословни проблеми.

Сред основните предпо­ставки за появата на умора са недостигът на сън, непълноценното хранене и някои заболявания – като грип, затлъстяване, алер­гии, инфекции, анемия, ал­кохолизъм, хипотиреоидизъм, захарен диабет, сър­дечносъдови и ракови за­болявания и СПИН. Състоянието често се характеризира с понижен психически тонус и липса на желание за секс.

 

Увеличете енергийните си запаси:

  • Женшенът от дълбока древност се използва за повлияване на симптомите на умора. Потърсете хранителна добавка с екс­тракт, стандартизиран за съдържание на женшенозиди (при ко­рейски или китайски женшен) или елеутерозиди (при сибир­ски женшен). Вземайте по 100-250 мг екстракт от корейски или китайски женшен (или по 300-400 мг сибирски женшен) 1-2 пъти дневно. Препаратът стимулира нервната система и предпазва организма от негативното въздействие на стреса. (Внимание: Женшенът е противопоказан за хора с високо кръв­но налягане.)
  • Приемайте по 150 мг магнезий 2 пъти на ден (за предпочита­не под формата на магнезиев цитрат). Минералът участва в раз­граждането на белтъчините, мазнините и въглехидратите. Де­фицитът му също се свързва с умората.
  • Билката гинко билоба подобрява кръвоснабдяването на мо­зъка, като по този начин повишава концентрацията и намалява умората. Вземайте всяка сутрин по 15 капки тинктура.
  • Помислете и за хранителни добавки с карнитин (дозирайте според указанията, отбелязани върху опаковката). Тази амино­киселина стимулира функцията на митохондриите – компонен­тите, които доставят енергия в клетките. Повечето хора не приемат достатъчно количество карнитин чрез храната.
  • Подобен е ефектът и от приема на коензима Qio. Вземайте по 50 мг сутрин и вечер по време на хранене. Можете да си го на­бавите и чрез консумацията на някои храни (като ядки и масла). За настъпването на видимо подобрение обикновено са нужни около 8 седмици.

 

Кога да потърсим лекарска помощ и съвети за лечение на умората?

Ако постоянно се чувствате уморени, дори след като сте взели мерки за преодо­ляване на проблема, тряб­ва да се консултирате с ле­кар. Умората може да е симптом на хипотиреоидизъм, депресия, захарен ди­абет, анемия и редица дру­ги заболявания. При нали­чие на коремна болка, за­дух или силно главоболие незабавно потърсете ква­лифицирана медицинска помощ.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *