Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Научете се да релаксирате и да си почивате активно

Изключително важно е да откриете кои дейности ви избавят от стреса. Разбира се, вашият избор зависи от това какво ха­ресвате. Някои хобита поначало имат те­рапевтичен ефект. Едно от тях е гради­нарството – то осигурява връзка с приро­дата, кара ви да намалите темпото, откъсва вниманието ви от собствените ви проблеми и го насочва към други живи организми. Същевременно е здравосло­вен начин да поддържате форма.

Всяко занимание, което напълно по­глъща вниманието ви, може да ви накара да забравите тревогите си. Добър избор на хоби са тенисът, скуошът, голфът и скалното катерене, изискващи пълна концентрация.

Творческите дейности също поглъщат изцяло вниманието – рисуването, когато се стремите да предадете светлосенките в картината, шиенето, когато искате да избродирате сложен шев. Но заедно с това те ви носят удовлетворение от сътворява­нето на нещо специално и красиво, което действа по-добре от лекарство.

 

ВАЖНО!

Под стрес ли сте? Не посягайте към вафлите или чипсовете. Вместо тях опитайте следното:

 

  • Топло прясно мляко, кисело мляко или ори­зов пудинг. Всички те доставят на организма триптофан, аминокисе­лина, която се из­ползва за производ­ство на серотонин,невротренсмитер в мозъка, действащ успокояващо.
  • Хляб, зърнени закуски и макаронени изделия.Тези храни на доброто настроение стимули­рат отделянето на се­ротонин, хормона на щастието.
  • Банани, портокалов сок и кайсии. Храни, богати на калий, който често се изчерпва в периоди на стрес.

 

Отстоявайте позицията си и си спестете стреса

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *