Подобрете усмивката си с коронки, мостове или скоби

Сложете си коронки

Защо ли всички знаменитости имат ослепителни зъби? Тайната е, че много от тях са си поставили порцеланови корон­ки. Подобно на изкуствените нокти, тези тънки обвивки от материал с цвета на зъ­бите се правят специално за клиента и се залепят върху зъбите за постоянно. Пре­ди това естествените зъби трябва да се изпилят и подготвят за поставянето на коронките. Обмислете решението си много внимателно, преди да се подложи­те на тази процедура.

Коронките имат трайност 15 години и са прекрасно решение за хората с падна­ли зъби. Чрез тях могат да се коригират вдадени навътре зъби и да се придаде по-плътен вид на устните.

 

Зъбни мостове

Друг начин да се запълнят празнините между зъбите е, като се постави мост. Та­зи процедура се извършва, като стомато­логът запълва мястото на падналия зъб с подобен на смола материал, който при­лича на зъбния емайл. Този метод се при­лага за запълване на празнини, изграж­дане на зъби по дължина, изравняване на счупени и неравни зъби. Тази по-консервативна процедура струва по-евтино от коронките. Трайността й е над 5 години, след което трябва да се сменят или въз­становят. Недостатъкът в случая е, че не може да се направи избелване на зъбите, които много бързо се оцветяват. Ако из­берете тази процедура трябва по-често да посещавате стоматолог, който ще почи­ства зъбите ви.

 

Скоби на зъбите

Не си мислете, че скобите за зъби се сла­гат само на деца. Днес около 1/3 от хората, които изправят зъбите си със скоби, са възрастни. Една от причините е, че ско­бите вече са по-незабележими отколкото преди. Създадени са пластмасови телче­та и скоби с цвета на зъбите, чрез които се изправят криви зъби или се коригира неправилна захапка – състояние, което предизвиква хронична болка. Тези скоби са значително по-скъпи от класическите метални скоби.

Ако сте се спрели на метални скоби, изберете материали като никел и титан, които могат да намалят времето, необхо­димо за изправяне на зъбите с 1/3 (шест месеца по-малко). Топлината в устата за­тяга скобите около зъбите и в резултат на това зъбите се изправят по-бързо и по- безболезнено.

 

3 метода за перфектна усмивка

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *