Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Фитнес съвети за жени

Според много фитнес инструктори жените тренират, но често сами саботират ефекта от тренировката, защото не спазват някои важни правила

Кои са те?

 

Разнообразие
Ако правите едни и същи кардио упражнения или тренирате за сила между 3 и 6 пъти в седмицата, вашето тяло ще се адаптира към натоварването и ще изгаря малко калории. Целите ли да отслабнете с помощта на пътека или велоергометър, или да качите мускулна маса с вдигане на дъмбели и други силови уреди, редувайте заниманията си. Не забравяйте, че пренатоварването и стресът върху едни и същи мускули могат да предизвикат травми.

Веднъж месечно сменете една от кардио тренировките си и вместо да тичате на пътеката, за да отслабнете, отидете на Зумба. Натоварването ще е същото, но ще тренирате тялото си по друг начин, а и ще се забавлявате. Аеробиката или часът по суинг също са добър заместител на 20-минутното бягане. Миксирайте различни техники и начини за тренировка. Изследване на Университета във Флорида сочи, че хората, които смесват различни стилове, се наслаждават повече на заниманията, поддържат формата и тялото си по-добре, в сравнение с тези, които правят едно и също всеки път.

 

С кардио тренировки не винаги сваляте килограми
Въпреки че аеробните тренировки ще изгорят калории, няма да променят метаболизма ви. Мускулите ще ви помогнат да изгорите повече калории дори след като приключите тренировка. Доказано е, че колкото повече мускулна маса имате, толкова по-бърз е вашият метаболизъм.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *