БОДИЛАКС – хранителна добавка срещу запек и излишни килограми

Понякога антибиотиците разболяват, а не лекуват!

Детето ми е с аномалия в говора и посещава логопед. През последните три месеца прекъсна заниманията, защото специалистът откри, че в уст­ната му кухина има множество малки, бели мехурчета. Детето не е болно, нито има температура, но се наложи да отсъства от важни за него занимания. Това ще промени резултатите, които досега постигнахме при говора му. Ние живеем на село и нямаме на разположе­ние лекари, добри специалисти. Затова през годините се опитвахме сами да лекуваме детето с рецепти от народна­та медицина или със силни антибиотици. Има ли връзка сегашното състояние с антибиотиците, които Вземаше непре­къснато през последните осем месеца? Абонирана съм за Вестника и с нетърпе­ние ще чакам отговора.

Мария Иванова – село Кадиево

Не бива да упреквате логопедката, която работи с вашето дете. Тя е постъпила правилно. Открила е мехурчетата, защото работи със сонда, която се слага в устната кухина заради нарушените звуци в говора на детето. Има микроорга­низми, които атакуват децата от 1 до 12 години. И най-досадният от тях е гъбичката кандида албиканс. Понякога при силен стрес или при тежко заболяване, както и след дълга употреба на антибиотици, имунната система отслабва и гъбичката намира добра почва в детския организъм. По принцип тези паразити предпочитат сто­маха, червата и половите органи на децата, но не е изключение да се настанят и в устата.

Първите симптоми за тяхното активиране са белите петна в устната кухина, по вътрешната страна на бузите, езика и небце­то. Предизвикват диария, парене при уриниране със или без темпе­ратура. Лечението се провежда само и единствено от лекар. Ако още при първите симптоми се взе­мат необходимите мерки, като се промени режимът на хранене и се спазват лекарските предписания, оздравяването настъпва бързо. При всички случаи обаче първата мярка е да се спре или рязко да се ограничи приемането на сладкиши, шоколад, сокове, мляко и сирене, защото създават благоприятна среда за развитието на паразита. Добре е веднъж на ден да се дава по 1 чаена лъжичка зехтин на по-голе­мите деца. Той бързо унищожава гъбичките.

Не си предписвайте сами антибиотици!

ЕС: Бактерии, устойчиви на антибиотици, убиват 25 000 годишно

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *