Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Пеницилиновите антибиотици предизвикват алергия

Продължителният прием на някои препа­рати е опасен с по-се­риозни усложнения. Така например препаратите, потискащи централ­ната нервна система (невролептиците), мо­гат да се превърнат в причина за развитие на депресия и паркинсонизъм.

А транквилантите (те понижават чувство­то на страх и напреже­ние) нарушават поход­ката, възбуждащите средства предизвикват продължително безсъние и т.н. Повече от 70% от всички странични ефекти се падат на алергични­те реакции. Те могат да се проявят като анафилактичен шок, треска, увреждания по кожата, лигавиците, вътрешните органи, дихателната и нервната система, както и изменения в състава на кръвта. Най-силните ве­щества, предизвикващи алергия, са пеницилинови­те антибиотици, сулфаниламидните средства, местните обезболяващи, ваксините, аналгетиците.

Имайте предвид, че в 50 на сто тези случаи на вредно действие могат да бъдат предотвратени, защото са свързани с не­оправдани дози и предпи­сани, без да се отчетат индивидуалните особено­сти на пациента.

ИМАЙТЕ ПРЕДВИД ОЩЕ НЯКОИ ОСОБЕНОСТИ ПО ТАЗИ TEМА

По време на лечение е нужно да се откажете от алкохолните напитки, за­щото етиловият спирт действа като разтвори­тел и засилва усвояване­то на много лекарства. А към примесите в същите тези напитки, например във виното, може да въз­никне алергия.

Необходимо е да се отчете още една особе­ност. При едновременен прием на много препара­ти те си взаимодейст­ват, а това може да про­вокира силни алергични реакции.

Някои препарати по­тискат ферментите и с това пречат да се разтворят и излязат от организма другите лекарства. Това от своя страна води до разви­тие на токсични и пак алергични реакции. Не забравяйте тази осо­беност, когато пиете лекарства.

Но дори и да не сбър­кате, а да вършите всич­ко правилно, пак могат да възникнат проблеми. Тогава вече се налага лекарска намеса. Док­торът може да намали дозата, да промени чес­тотата на прием на ле­карствата или да ги за­мести с други. А всичко това свежда до минимум тези странични ефекти, за които говорим.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Пеницилиновите антибиотици предизвикват алергия

  1. Pingback: Понякога антибиотиците разболяват, а не лекуват! | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *