Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Не си предписвайте сами антибиотик!

Ако забележите, че издишването ви е по-продължително от вдишването или ви струва допълнителни усилия, значи е необходимо незабавно лечение. Ако пушите дълги години и през последни­те две години кашляте по три месеца в година, непременно се прегледайте при пулмолог. Обръщайте внимание на храчките. Ако са жълтеникаво-зелени и увеличават количеството си, това е признак на обостряне на бронхита, който следва да лекувате. Такива обостряния могат да се съпровождат с повишена температура и общо нераз­положение.

Най-важното е да се научите да контролирате дишането си. По норма продължителността на вдишването трябва да е равна на продължител­ността на издишването. Затова, ако забележите, че издишването ви е по- продължително от вдишването или ви струва допълнителни усилия, значи е необходимо незабавно лечение.

Разбира се, отказът от пушене е най-сигурният начин да удължите живо­та си, въпреки че не е по силите на всеки най-после да спре цигарите. Но дори и да го направите, няма да решите проблема. Изискват се няколко лечебни курса с помощта на отхрачващи и бронхоразширяващи средства, както и антибиотици. Полезна е кислородотерапията, както и други ефективни алтернативни методи за облекчаване на това състояние.

ВНИМАНИЕ!

Обострянията на бронхита изискват лечение с антибиотици. Не пренебрегвайте точните предписания на вашия личен лекар за дозировката и продължителността на приема им. Дори и да ви спадне температу­рата, дори и храчките да намалеят. Иначе в организма ще се образуват микроби, които са устойчиви към антибиотик и следващия път това лекарство няма да помогне. По тази причина в никакъв случай не се занима­вайте със самолечение, не приемайте всеки път един и същи антибиотик. Бактериите постоянно се адаптират към антибиоти­ците и понякога дори силни и проверени лекарства се оказват неефективни. Затова при всяко обостряне се доверявайте на леку­ващия лекар, той ще подбере най-точното лекарство.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Не си предписвайте сами антибиотик!

  1. Pingback: Как да се лекуваме без антибиотици | ПО-КРАСИВИ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *