ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Безразборният прием на медикаменти вреди на черния дроб!

При тази болест в черния дроб се натрупва голямо количество мазнина, която предизвиква възпаление и клетките започват да загиват. Според една статистика всеки четвърти човек страда от неалкохолна стеатоза. Причините за заболяването са няколко и на пър­во място, както се досещате, е начинът на хранене: бедни на витамини хранителни продукти, недостиг на растителна храна в менюто, прекаляване с животинските мазнини. Черният дроб няма да е доволен, ако се движите малко, ако не се разхождане на чист въздух, ако сте принудени постоянно да седите на работното си място.

Често обаче проблемите с черния дроб се дължат на ендокринни заболявания, например захарен диабет II тип или хипертиреоидоза, както и затлъстяване.

В 10 на сто от случаите черният дроб се разболява от лекарства. Безразборният и не­контролиран прием на медикаменти се отразява зле на този важен орган. Въздържайте се от самолечение с каквито и да е медикаменти. Още повече, че почти във всички аптеки човек може без всякакви пречки да си купи антибиотици, противовирусни препарати, също и антихистаминни (против алергия), както и статини, диуретици и заместителни хормони. Всичко, което изброихме, се отразява негативно на черния дроб.

Неалкохолната мастна болест може да ста­не причина за разви­тие на атеросклероза, инфаркт на миокарда, кръвоизлив в мозъка, ендокринни нарушения, захарен диабет II тип. А също и да премине в цироза и дори в рак на черния дроб.

 

Къде е твоят черен дроб?

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *