ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Няколко лоши навика, които отслабват имунната система

Имунната система е много важна част от тялото на човека при борбата с външни организми, причиняващи болести и инфекции. Отслабената имунна система може да доведе до сериозни здравословни проблеми, като стафилококова инфекция или грип, тъй като тялото не е в състояние да се справи с бактериите с които влизаме в контакт всеки ден. Най-важното е да се поддържа имунната система и да се избягват лошите навици, които може да са причина за отслабването и. Ето и някои от вредните ни навици, които отслабват имунната система:

Пушене. Пушенето не само увеличава шансовете за развитие на рак на белия дроб, но също така отслабва и имунната система. Хилядите токсини, които се съдържат в тютюневия дим повлияват на имунните клетки в организма като нарушават правилната им функция. Това обяснява, защо пушачите са по-податливи на тежки дихателни заболявания като астма, бронхит и дори пневмония. Ако пушите и търсите начин да засилите имунната си система, то тогава незабавно трябва да спрете цигарите.

Алкохол. Прекомерната консумация на алкохол води до увреждане на имунната система. Алкохолът унищожава клетките в тялото, които са необходими за борба с клетките причинители на вируси. Подобно на пушачите тези, които пият алкохол е по-вероятно да страдат от различни инфекциозни заболявания като туберколоза.

Липсата на достатъчно сън. Важно е всеки човек да получава достатъчно сън за да може да се даде шанс на имунната система да работи правилно. Когато спите тялото ви се зарежда с гориво необходимо за правилната работа на имунната система. Ако ограничите размера на часовете за сън тогава има по-голяма вероятност да се разболеете от различни заболявания свързани с работата на имунната система.

Твърде много спорт. Ако умерените физически упражнения са полезни, то проучванията показват, че голямото физическо натоварване може да повлияе отрицателно на имунната ви система. Това е така, защото за да работи правилно имунната система тялото се нуждае от достатъчно почивка.

Стрес. Стресът отслабва имунитета. Високите нива на стрес водят до хормонален дисбаланс в тялото ви и по този начин може да се наруши работата на имунната система, което от своя страна да доведе до появата на различни заболявания.

Вода. Пиенето на достатъчно количество вода е много важно за организма, тъй като помага за правилното функциониране на имунната система. Водата помага за изчистване на токсините от тялото и по този начин подпомага работата на имунната система.

Затлъстяването. Учените са установили, че затлъстяването може да отслаби имунната система. Те са открили пряка връзка между затлъстяването и повишения риск от инфекции поради по-слабата имунна система при тези хора. Затова е важно да се храните здравословно и да спортувате умерено.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *