ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Споровете с майката – причина за свръхтегло ?!

Лошите емоционални отношения с майките увеличават опасността техните деца впоследствие да станат жертва на затлъстяване. До такъв извод стигнали изследователи от Университета в Охайо.

Колкото повече детето ненавижда своята майка, толкова по-висока е опасността от това, то впослед­ствие да страда от наднормено тегло.

Тези лоши отношения между майките и децата увеличавали два пъти опасността от детско затлъс­тяване. При това значителното превишаване на тегло­то при подобни деца се отбелязва още на 15-годишна възраст. Ако майката и детето въобще не се разбират, опасността от затлъстяване към 15-годишна възраст нараства два и половина пъти. Затова пък в семейства­та, където между майките и децата цари разбирател­ство, само 13 на сто от момчетата и момичетата страдат впоследствие от наднормено тегло. Такъв извод бил направен на основата на наблюдение на 1000 малчугани и техните майки.

Учените наблюдавали отношенията (колко време отделят за игри с децата си, как ги занимават и про­чее) между майките и децата и си изградили мнение за емоционалната връзка между тях. Когато децата станали на 15 години, те проверили теглото им, което ги довело до тези изводи.

Както се оказало, в групата с най-слаба емоционал­на връзка между майката и детето от затлъстяване страдали 21,1 на сто от участниците. Учените свърз­ват това с тенденцията деца от подобни семейства по-често да потушават стреса, като си похапват нездравословна храна. Децата в депресия ядат много тестено и сладко и се движат недостатъчно. Освен това имат проблеми и със съня си. А всичко това се отнася към повишените рискови фактори при зат­лъстяване.

Децата със затлъстяване имат проблемите на 45-годишни!

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *