ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Съвети за отслабване

Независимо дали вярвате или не, някои много малки, но правилни, промени в диетата и начина на живот могат да помогнат да за загубата на тегло. Ние предлагаме пет начина, които ще ви помогнат да отслабнете без нужда от ограничаващи диети или особени лишения.

1. Не пропускайте нито едно хранене
Вярно е, че ако пропуснете закуската, която съдържа около 500 калории, за 7 дни ще приемете с 3500 калории по-малко, но това се равнява на изгаряне на около 500 г телесно тегло. Но лошото е, че тялото наваксва пропуснатото по време на обяда. Според много диетолози, хората, които закусват, употребяват продукти с по-малко мазнини и повече въглехидрати, отколкото тези, които не закусват. Ако не пропуснете закуската, това ще намали желанието за употреба на висококалорични продукти. Освен това пропускането на някое хранене забавя обмяната на веществата, която иначе се ускорява – за да помогне на организма да преработи храната.

2. Два пъти седмично бъдете вегетарианци
Вегетарианската диета с ниско съдържание на мазнини помага за намаляване на талията. Сладката кифличка и порцията броколи съдържат същото количество калории, но с кифличката едва ли ще бъдете удовлетворени. За да отслабнете, е необходимо да спазвате постоянна вегетарианска диета. Два пъти седмично яжте патладжани, гъби или чушки. Безмесното меню 2 пъти в седмицата може да ви помогне за 16 месеца да отслабнете с около 5 кг.

3.Следвайте правилото „едно за едно“
Не поглъщайте в големи количества дори обезмаслени или нискокалорични продукти, шоколад, паста и замени същото количество с нискокалорична храна, но не повече. По този начин, ако всеки ден вместо 4-торти ядете 2 за 10-12 месеца, ще загубите 5 кг.

4. Не се лишавайте от твърде много калории
За да се избегнете забавянето на обмяната на веществата, трябва да предоставяте на тялото толкова калории, колкото са необходими, за да отговори на нуждите в покой. Можете да определите по следната формула:
За мъжете: умножете теглото в килограми по 13.7, а височината си в сантиметри по 5. Получените резултати прибавете към 66. След това умножете възрастта си по 6.8, извадете този резултат от общата сума и ще получите нивото на обмяната на веществата в състояние на покой. (BMR = 66 + ( 13.7 x weight in kilos ) + ( 5 x height in cm ) – ( 6.8 x age in years ))
За жените: умножете теглото си в килограми по 9.6, а височината си в сантиметри по 1.8. Съберете тези резултати и прибавете 655. Умножете възрастта си по 4.7 и извадете резултата от получената преди това сума. (BMR = 655 + ( 9.6 x weight in kilos ) + ( 1.8 x height in cm ) – ( 4.7 x age in years )).

5. Избягвайте похапването между храненията
Ако не може да не похапвате, заменете вафлите, кроасаните с картофки или моркови, целина или пуканки, които ще помогнат за 16 месеца да отслабнете с 5 кг.

 
Ако се чудите как да се отървете от излишните килограми – НИЕ ЗНАЕМ КАК! Харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате най-актуалните новини, диети, съвети и предложения за отслабването.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *