Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 бързи начина да спрете болката в гърба

Приблизително 8 – 10 души страдат от болки в гърба в някакъв момент през живота си. Жените, по-специално, са склонни към изкривявания и проблеми с гърба, благодарение на скандално тежките чанти, бременността или друскането на детето на един крак. Независимо дали сте в разгара на борбата с болка или просто искате да я предотвратите, тук са някои потвърдени от експерти, бързи и лесни начини да победите болката.

Подайте броколите, моля
Вие знаете, че от ключово значение за здравите кости е калция, но Японски учени са установили и нещо друго от което се нуждаете: витамин К. Смята се, че витамините намиращи се в броколите, спанака и другите зелени листни зеленчуци помагат на калция да се усвоява от костите, което ги прави по-плътни. Колкото по-силни са костите, толкова по-силно е и цялото тяло и има по-малки шансове за нараняване, които могат да причинят болки в гърба.

Намалете товара
Ако вашата дамска чанта или куфарче тежи повече от 10% от теглото ви, това е прекалено тежко. Също така трябва и да ги носите правилно. Вашият най-добър вариант е модел с дълга дръжка, което ви позволява да я поставите през гърдите си като пощальонска чанта. Ако не можете да се разделите с любимата си чанта с къси презрамки… Сменяйте раменете на  всеки 20 минути.

Спете правилно
По-твърдото легло може и да не е най-добрия вариант за гърба ви. Едно скорошно проучване откри, че хората, които спят на по-меки легла докладват по-малко болки в гърба от тези, които спят на по-твърди матраци.
Възглавницата? Главата ви не трябва да бъде повдигната над нивото на гръбначния ви стълб. Как да разберете: Ако лежите по гръб, брадичката ви не бива да е близо да гърдите ви. Ако сте на една страна, то главата ви не трябва да е близо до срещуположното ви рамо.

Затегнете коремните преси
Ако имате силни мускули (коремни), това може да ви помогне да защитите гърба си от наранявания. Правете упражнения за укрепване на мускулатурата с упражнението наречено „тазов наклон” (pelvic tilt ) 2 до 3 пъти седмично. Легнете по гръб със свити колене, крака стъпили на пода и долната част на гърба изправен. Глътнете корема към гръбнака, стягайки корема, таза трябва да се повдигнете леко от пода.
Направете 2-3 серии от 12 повторения.

Стремете се към правилна стойка
Седенето на бюро за осем (или повече) часа на ден наистина може да направи проблем на гърба ви. Старайте се да седите с гръб опрян към облегалката на стола (вземете си лумбална възглавница, ако стола ви не позволява това) и да държите и двата крака на пода. Друг вариант: Опитайте се да използвате фитнес топка като стол за бюрото. Това е много разпространен в чужбина начин за корекция на стойката. Към топката може да се намери и специална поставка, която имитира стол. Започнете плавно – първоначално 20 минути на ден, а ако се чувства добре, може да останете за целия ден.

ИЗБЕРЕТЕ НАЙ-ПОДХОДЯЩИЯТ МАГНИТЕН ПРОДУКТ ЗА ВАС, АКО СТРАДАТЕ ОТ ЗАБОЛЯВАНИЯ НА ОПОРНО-ДВИГАТЕЛНАТА СИСТЕМА

 
Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *