Проф. Леонело Милани: Отделяйте време за движение при болни стави!

  • Не казвам спорт, а за приятна разходка. Иначе ще се обездвижите, а това вреди на ставите

Така съветва самият проф. Леонело Милани, създател на модерните ампули. Той е президент на Международната ака­демия за физиологична регулативна медицина. Ето какво казва още относно създадения от него нов медицински про­дукт: „Започнах да изу­чавам в дълбочина на кои околоставни структури и как трябва да се повли­яе, че да се повиши ста­билността на ставата. Така си дадох сметка, че общият елемент за тях е колагенът. Ставните капсули са изградени от него, вътреставните връзки и сухожилията на мускулите – също. По­сле дойде моментът да проуча кой вид колаген е най-подходящ за тези структури. Така създа­дох „моят колаген“. Той дебело подчертава, че ампулите всъщност не са лекарство, а медицинско изделие.

Ето какво препоръчва на хората за предпазване на ставите проф. Милани: „Най-важното е да имат добри гени, защото въ­тре и извънставните структури се определят от ДНК-то. На второ място – много Важно е да отделяте време за движение. Не казвам за спорт, а за приятна раз­ходка. Защото след 40-45 години заради многото работа, липсата на Вре­ме и забавления най-Вече пред телевизора, съвре­менните хора много се обездвижват. Оказа се, че са важни упражненията с ръце, защото те поддър­жат тялото в правилна позиция.

Съветвам също така да консумират повече плодове и зеленчуци. Те оказват благотворно влияние върху костите. А на лекцията си в София показах пред докторите електронни микроскопски снимки, на които добре се вижда как дори немного силен удар може да наруши колагеновата структура“.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *