5 силни молитви детето ви да бъде здраво и щастливо

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Силата на майчините молитви е невероятна. Ето защо, ако детето ви е болно, тогава е време да помолите Бог и светиите за помощ

молитви

 

Има огромна сила в майчините молитви. Между децата и майките съществува специална интуитивна и духовна връзка. Всяка майка преживява много емоционално заболяванията на детето и полага всички усилия, за да предотврати различни отклонения в здравето му.

Молитвите за здраве не са само молби за физическо състояние, но и за състоянието на ума

Следователно, молитвата за здраве включва молби за физическо и духовно благополучие, както и за Божията помощ във всеки един аспект.

Молитви за здраве не се казват и само за едно конкретно заболяване. Физическото здраве е дар от Бог, който ни позволява да работим и да се грижим за другите. Трябва да го пазим и ценим. Молитвите за здраве засягат не само нашето физическо състояние, но и нашия вътрешен мир. Трябва да се борим с духовните болести и да разчитаме на Бог за помощ. И въпреки това, при по-тежки състояния е важно е да имате търпение и да се доверите на лекарите.

Само майката може да чете молитви за здраве на децата си; те помагат дори когато децата отдавна са пораснали.

Молитвен слов за здравето на болния

Молитвата за здраве на болен човек има голяма сила. Позволено е да се произнася както в храма, така и у дома.

„О, Господи, наш Създател и Покровител, моля за Твоята помощ, дай пълно възстановяване на Божия слуга (име), измийте кръвта му/ѝ с Твоята изцелителна светлина. Само с твоя помощ ще дойде изцеление при нея/него. Докоснете го/я с чудотворна сила и благословете всички нейни/негови пътища към дългоочакваното спасение, изцеление и възстановяване. Дай на тялото здраве, на душата – благословена лекота, на сърцето – Твоя божествен балсам. Болката завинаги ще отстъпи и силата ще се върне към нея/него, всички рани ще заздравеят и Твоята свята помощ ще дойде. Твоите лъчи от сините небеса ще го/я достигнат, ще го/я закрилят силно, ще го/я благословят за избавление от болестите и ще укрепят вярата му/ѝ. Да чуе Господ тези мои думи. Слава на Теб. Амин“.

Молитвен слов за здравето на детето

Тази молитва ще помогне за облекчаване състоянието на детето и по този начин ще го спаси от болести.

„Господи Всемогъщи, нека Твоята милост бъде върху моето дете (име) (ако имате 2 или повече деца, тогава трябва да се каже „на моите деца“ + имената), запази го и го защити под твоя покрив, скрий детето ми от всяко зло, дръж далеч от него всички врагове, отвори му очите и ушите, дай смирение и нежност на малкото му сърчице. Господи Боже, ние всички сме Твои създания, смили се над моето дете (име) и го насочи към покаяние. Спаси го, Боже Всевишни, и се смили над моето дете (име) и просвети ума му с ярката светлина и сила на Твоето Евангелие, и го насочи по пътя на Твоите заповеди, и го научи, Господи, да върши Твоята свята воля. Амин“.

Молитва за здраве към Богородица

Молитва за здраве към Пресвета Богородица се отправя и у дома, и в църквата. За да прочетете молитвените думи у дома, ще ви трябва икона на Божията майка.

„О, Пресвета Богородице! Извадете ни нас, Божиите служители (имена), от дълбините на греха и ни избавете от внезапна смърт и всяко тъмно зло. Дай ни, Майчице Божия, здраве и мир и просвети очите и сърцата ни, за светло спасение. Помогни ни, помогни на Божиите служители (имена), Велико да е Царството на Твоя Син, Исус, нашия Бог. Благословена да бъде Неговата сила с Пресветия Дух и Неговия Отец. Амин“.

Молитва за здраве към Николай Чудотворец

молитви

Дори в най-древни времена, заради различни проблеми, включително и здравословни, предците ни винаги са се обръщали към Свети Николай Чудотворец за помощ. Думите трябва да се казват или четат от хора, които искат да се отърват от болести и да получат здраве.

„О, Николай Всесвети, светец Господен, наш вечен ходатай и наш помощник навсякъде във всички беди. Помогни ми на мен, Божият слуга (име), тъжен и грешен, в този живот, помоли Господа да ми даде прошка за греховете ми, защото съгреших с дела, с думи, с мисли и с всичките си чувства. Помогни ми, Свети Чудотворец, помоли нашия Господ за добро здраве, избави ме от мъки и изпитания. Амин“.

Тази молитва може да я четете не само за себе си, но и за всеки роднина или приятел, като в този случай е нужно само да казвате или четете неговото име, вместо вашето.

Молитва за здраве

Молитвата за желаното възстановяване към свети Мина се счита за най-ефективна и мощна. Можете да произнесете тази молитва у дома или в църквата, но винаги пред иконата на Свети Мина – покровител на сираците и бездомните и закрилник на всички народни лечители.

„О, Свети Мина, Изцелителю наш, с душата си стоиш на небето пред Божия престол, но с тялото почиваш на земята, и с дадената благодат вършиш всякакви чудеса. Моля Ти се, Свети Мина, погледни мен, Божия слуга (име), грешник, в скръб, болест и заради греховни изкушения. Утеши ме, изцели всичките ми тежки болести. От Господ Бог, прощаващ ми греховете, измоли спокойствие и благодат за недостойната ми душа, избави ме от тежки беди и зли врагове. Моли Господа да ми прости всичките ми грехове, падения и беззакония. Амин“.

Източник: www.molitvoslov.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *