Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

8 съвета как да подобрим отношенията с детето на партньора

Изграждането на отношения с детето или децата на партньора ви ще изисква мъдрост, търпение и издръжливост

детето
Важно е да запомните и винаги да имате предвид, че детето е травмирано от раздялата на родителите. И му е много трудно. Затова вашата задача не е да форсирате събития, да изисквате послушание, разбиране и любов, а да бъдете искрени и да се държите ненатрапчиво.

„Как да подобря отношенията с децата на партньора си?!“

Преди да ги подобрите ще е добре да има някакви взаимоотношения. Най-малкото, партньорът ви трябва да ви е запознал с детето.

Представяйте себе си постепенно. Внезапното появяване 24 часа в денонощието в живота на детето е огромна промяна, за която то трябва да се приспособи. Освен това, не се препоръчва всичко да се случи изведнъж. Трябва да влезете в живота на децата на вашия партньор нежно и чрез събития или ситуации, които са на „неутрална“ основа – посещение на кино, ресторант, парк или музей.

Бъдете честни за това кой сте. Преструването, че сте съученици, колеги, познати, а не новото гадже/приятелка на партньора ви, е лош начин да навлезете в ситуацията. Въпреки добрите намерения, които може да имате, след като тази „бяла лъжа“ бъде разкрита, връзката ви с тези деца има лоша основа и може да породи подозрение.

Започнете с тези осем стъпки

Прилагайте ги и ги спазвайте според ситуацията между вас и детето

1. Бъдете честни

Децата познават когато някой лъже и не е искрен. Не казвайте, че ги обичате толкова, колкото обичате децата си. Първо, това не е вярно (колкото и да ви се иска да повярвате), и второ, децата на партньора ви така или иначе няма да ви повярват.

2. Не се правете на майка или татко

И не искайте да се наричате така. За детето е много важно да знае, че мама или татко, които сега не живеят с него, все още го обича, и че това няма да промени начина, по който те взаимодействат. Друг е въпросът, ако самото дете започна да ви нарича така. Тук вече разчитайте на чувствата си, но рязкото отхвърляне, разбира се, може да го травмира.

3. Не се опитвайте да замените родител от същия пол

Нищо няма да излезе. Само защото сте втори родител и като цяло различен човек. Но можете да му дадете много повече – някакъв друг, уникален опит в отношенията, който няма да е възможен с неговия истински родител!

4. Говорете за граници и правила във вашия дом. Между другото, това е важно и за вашите деца.

5. Попитайте какво искат (това също е важно за всички във връзка)

Изслушайте ги и кажете, че ще си помислите, преди да отговорите. Детето на вашия партньор може да иска нещо много елементарно и лесно постижимо, но все пак му кажете, че ще обмислите молбата. Разбира се, ако иска прегръдка, дайте му я веднага.

6. Не очаквайте любов

Не се отказвайте от желанието да получите любов и топлина в тази връзка, но не очаквайте доброто отношение, уважението и любовта да дойдат толкова бързо.

7. А в моменти, когато ви се струва, че това е любов, не се отпускайте

Децата могат да възприемат чувството на симпатия към вас като предателство по отношение на майка си или баща си, и затова най -вероятно веднага ще ви дадат ясно да разберете къде е вашето „място“…

8. Би било хубаво да заведете децата на психолог

Децата трудно създават нови взаимоотношения, особено с някой, който има статут, като вашия. Като правило, колкото по-малко е детето, толкова по-лесно възприема и свиква с новите ситуации. Особено трудно е за подрастващите. С течение на времето, когато разберат, че може да ви имат доверие и че няма да пречите на това да общуват и с двамата родители, отношенията с вас може да станат по-стабилни.

И може би най -важното: не искайте твърде много от себе си!

Връзката между вас и детето на вашия партньор зависи не само от вас (но и от бащата, майката и самото дете).

Източник: www.b17.com

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *