ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Страдащите от сърце трябва непременно да се лекуват правилно

Например усложнение като пневмония може да предизвика недостиг на кислород, което създава допълнително натовар­ване на сърцето.

Ако страдате от сърдечни болести, избягвайте всякакви препарати, съдържащи противозастойни компоненти. Според Американската асоциация на кардиолозите те предизвикват повишаване на кръвното наля­гане.

Непременно се обърнете за консултация към вашия личен ле­кар. Така винаги е по-безопасно. И ще можете да избегнете опас­ните реакции при съвместяване на препаратите, ако съобщите На лекаря какво точно сте при­ели за лечение на простудата.

СПЕЦИАЛИСТИТЕ ПРЕПОРЪЧВАТ НА СЪРДЕЧНОБОЛНИТЕ ЕЖЕГОДНО ДА СЕ ВАКСИНИРАТ

Препоръчва се на сърдечноболните, както и на тези с други хронични заболявания да се ваксинират ежегодно против  грип. Знаете, че грипният сезон започва от октомври и продължава до май, затова е най-добре да си поставите ваксината през I октомври или ноември.

Ваксината против пневмония помага да се предотврати това заболяване, което е предизвика­но от бактериите пневмококи. И двете ваксини започват да действат приблизително две седмици след поставянето им.

Избягвайте местата, където се събират много хора, особено през този сезон на простуда и грип. И още: пазете имунната система, укрепвайте я с балан­сирано хранене, редовни физиче­ски упражнения и игнориране на стреса.

И не на последно място, обър­нете внимание на здравослов­ните навици: т.е. избягвайте тютюневия дим и замърсения въздух.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Страдащите от сърце трябва непременно да се лекуват правилно

  1. Pingback: Опитът на организма да се приспособи към студеното време влошава състоянието на сърдечноболните | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *