ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Опитът на организма да се приспособи към студеното време влошава състоянието на сърдечноболните

Така твърди главният кардиолог на Москва акад. Юрий Бузиашвили, а също и много чужди специалисти. И както виждате, неговото мнение почти съвпада с мнението на доц. Добромир Гочев.
И също споменава стреса, породен от тези промени. „На специалистите е добре известно, че дъждът, снегът, силният вятър и високата влажност са все фактори, които понижават имунитета и допринасят за простудните заболявания. – казва той. – Организмът се опитва да се приспособи към промените в климата и това влошава състоянието, особено при сърдечноболните и най-вече при тези със сърдечна недостатъчност“.
Акад. Бузиашвили обяснява това като причина за евентуални сърдечни и съдови проблеми, като в този смисъл посочва и тесните плътни дрехи и обувки, които ограничават нормалния кръвоток. И той като доц. Гочев предупреждава, че след излизане от топло на студено се стига до съдов спазъм и влошаване кръвоснабдяването на органите. „Стресовете предизвикват повишено артериално налягане, което заедно със сгъстената кръв и съдовите спазми рязко повишават вероятността от инфаркт и инсулт. А всичко това е опит на организма да се приспособи към променения климат“ – допълва специалистът. Той обръща сериозно внимание на имунитета, който защитава организма ни на много нива. И когато се понижи, се появяват редица заболявания.
СЪВЕТИ НА АКАД. ЮРИЙ БУЗИАШВИЛИ ЗА ПРЕЗ ЗИМАТА:
•    Непременно спазвайте предписанията и препоръките на докторите, особено що се касае до препаратите, влияещи на кръвното налягане, на съсирваемостта на кръвта и на съдържанието на захар в кръвта.
•    Пийте повече вода, за да запазите хидратация на лигавиците, атака няма да позволите в организма да проникнат болестотворни организми. Запомнете: преди да излезете навън обаче, на студеното, колкото и да ви се струва нелогично – не пийте горещи напитки, защото са вредни в този случай. Яжте колкото може повече зеленчуци и плодове, особено тези, които съдържат витамин С. Той е най-полезен през зимата.

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook и станете наш приятел, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *