Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Упражненията за сърце трябва да се изпълняват предпазливо

Раздвижването за­почва още в болницата – първо, болният се об­служва сам, освен това се извършват кратко трайни разходки през деня и някои други, съ­образени с болестта упражнения.

А след изписването от болницата основна­та задача е да приучите и адаптирате сърдечния мускул към физическо натоварване.

За всеки болен се съз­дава индивидуална про­грама – с оглед на това колко обширен е бил ин­фарктът; с оглед на съ­пътстващите заболява­ния и доколко трениран е бил човекът, преди да му се случи тази сърдечна катастрофа.

физическите зани­мания не трябва да пре­дизвикват неприятни усещания, затова раз­умната предпазливост е най-важното правило в лечебната гимнастика. Наред със закаляването е важно и рационалното хранене. Ето в това се състои профилактика­та на евентуалния „нов“ инфаркт.

Най-доброто сред­ство за оздравяване е су­трешната гимнастика, лечебната гимнастика и дозираното ходене. Започваме с най-подходя­щото упражнение – ходе­нето пеш, разходките из парка – тях трябва да ги правите не по-малко от един час преди или след ядене. Първият етап е 500 до 1000 метра в темп 70-100 крачки в минута. След две седмици вече можете ежеднев­но да увеличава­те дистанцията с 200-300 метра. А след месец ре­довни тренировки ви се позволява да увеличите ско­ростта до 90-100 крачки в минута. Съответно, по- нататък увелича­вайте и разсто­янието, докато го докарате до 4-8 км на ден.

внимание!

По пътя ще ви се налага да спирате за почивка по 1-2 минути. Необходимо е да премервате и контролирате и пулса си – да не е по-висок с 20 пункта от нор­малния. Както и да следите състоянието си, това как се усещате при тази разходка. Ако не ви помагат продължи­телните разходки навън, ако се чувствате дискомфортно, се занимавайте в затворено помещение – ако ще само обикаляйте, но по никакъв начин не се отказвайте.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *