Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Храни с нисък гликемичен индекс (ГИ)

Лесно се поддържа здравословно тегло, ако избирате храни с нисък ГИ.

Яденето на голямо разнообразие от здравословни ниско гликемични храни означава, че получавате най-уникалните предимства, които всяка храна може да осигури. За да използвате по-голям асортимент от тях, прочетете този списък.

ArtichokeАртишок

Артишокът е много обичан зеленчук и е звезда от средиземноморската диета – здравословен начин на хранене от региони като Южна Италия и остров Крит. Той съдържа голямо количество антиоксиданти, които осигуряват един общ тласък на вашето здраве. Освен това те са добър източник на витамин С. И не забравяйте, че един средно голям артишок има повече фибри, отколкото една чаша сушени сини сливи!

Аспержи

Аспержите са добър източник на калий, фибри, фолиева киселина, тиамин и витамин B6, плюс антиоксиданти (като глутатион). Те бързо се развалят, затова ги яжте бързо след закупуване и ги съхранявайте увити в мокра гърпа.

Броколи

Една чаша задушени броколи съдържа повече от 200% от дневния прием на витамин С; също е добър източник на витамин К, витамин А, фолиева киселина и калий.borovinki

Боровинки

Боровинките са добър източник на витамин К, манган и витамин C, като същевременно осигуряват 14 процента от дневните ви нужди от фибри.

Бадеми

Бадемите са добър източник на манган, витамин Е, магнезий, витамин В2, мед и фосфор. И са също добър източник на вегетариански протеини.

Домати

Те са богат източник на ликопен особено при готвене. Ликопенът е свързан с предотвратяването на рак, сърдечно-съдови заболявания, диабет, дегенерация на макулата и стареенето на кожата.

Кисело мляко

Киселото мляко е добър източник на калций, рибофлавин, протеин, витамин В12, калий и цинк. Много видове кисело мляко сега също съдържат добавен витамин D, тъй като много хора са дефицит на витамин D.

side of head of romaine lettuceМаруля

Не подценявайте хранителните вещества, които можете да получите от една проста салата! Стотици различни видове марули са на разположение днес и всички от тях са с много ниско съдържание на калории и нисък ГИ. Марулята с по-тъмнозелени листа съдържа високи количества витамини и минерали, в сравнение с по-светло зелените видове марули. Тя е отличен източник на витамин К, витамин А, витамин С, фолиева киселина и манган.

Спанак

Той съдържа антиоксиданти, които спомагат за защита срещу рак, както и витамините А, С, К, Е, и други. Също така ще намерите голям асортимент от минерали и дори някои омега-3 мастни киселини, да не говорим за 24% от дневните ви нужди от калций. chushki

Чушки

Всички цветове чушки са добър източник на витамини A и C. Червените чушки (които всъщност са напълно узрели зелени чушки с по-мек вкус) съдържат ликопен. Изберете най-различни цветове чушки, за да имате различен и колоритен вид на салатата или ястието, което ще приготвите с тях.

 

Това са храните за плосък корем!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *