Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Много важни съвети за защита на кожата

Спортовете като колоездене, джогинг, уокинг или плуване подобряват оросяването, снабдяването с кислород и отделянето на токсините, което се отразява и на кожата

Използвайте многобройните възможности за движение на открито и през зимата – разходки през заснежената гора, ски бягане, пързаляне с кънки, туристически преходи или алпийски спортове. Наред с ежедневните упражнения от тази страница излизайте поне два пъти седмично на чист въздух за по 1 час (или повече). Упражнението вдясно не само ви подготвя за ски пистата, но и укрепва мускулатурата и стимулира кръвоснабдяването. Редовното спортуване няма да остави никакъв шанс на характерното за зимата затлъстяване и ще засили съпротивителните ви сили.

Ски гимнастика

Подскачайте на място с двата крака в продължение на около 30 секунди. След това направете 10 отскока с присвити колене. Сменяйте посоката на подскоците, като насочвате коленете наляво и надясно. Горната част на тялото е насочена напред.

Приклекнете и наклонете напред горната част на тялото с изправен гръб. Свийте ръцете, сякаш държите щеки. Пружинирайте леко и правете малки скокове (завъртайте таза наляво, респективно надясно).

Накрая застанете изправени с разтворени крака. Последователно приклякайте с левия и десния крак, като леко повдигате другия. Ръцете дръжте, както по-горе.

Съвет

Ако вали, можете да изпълнявате упражнението у дома. Иначе излезте на балкона, терасата или в градината.

Защита от студа

Преди да излезете на студа, масажирайте леко лицето и нанесете мазен защитен крем. Това стимулира оросяването и предпазва кожата от изсъхване и напукване.

Често подценяваме въздействието на UV лъчите през зимата. Носете слънчеви очила и най-добре използвайте слънцезащитен крем с висок фактор.

Устните реагират особено чувствително на студа. Използвайте гланц или друго средство за защита.

Загряване на кожата

Всяка сутрин, непосредствено след вземане на душ, интензивно обтривайте цялото тяло с кърпа.

Усучете кърпата и започнете с масаж на стъпалата, като бавно се придвижвате нагоре от предната и от задната страна на тялото.

След това, за да компенсирате загубата на влага, нанесете лосион за тяло. Гъстите кремове трябва да се втриват по-интензивно. Това стимулира допълнително кръвоснабдяването и активните съставки попиват по-добре.

Витамини и минерали за кожата

Моделите и актрисите знаят, че приемането на голямо количество течности, най-добре минерална или друга здравословна вода, поддържа кожата здрава и еластична.

Определени витамини също допринасят за това. Витамин А прави кожата нежна и устойчива, витамин С я изчиства и заздравява. Витамин D стимулира обмяната на веществата, а витамин Е помага за запазването на влагата. Минералите желязо, калций и магнезий се грижат за доброто кръвоснабдяване и така заздравяват кожата.

Желателно е да избягвате сладки храни, ястия с твърде много захар и мазнини, много алкохол, кафе и никотин.

Направете си коктейл за красота – Тропическа напитка с кокосов крем и сок от лимон и ананас. Доставя полезни за кожата ензими и витамини.

В помощ на кожата

Нездравословното хранене и неправилния начин на живот личат чрез кожата.

Яжте ябълки. Те съдържат пектин, който стимулира кожата да запазва влагата.

Ябълковият оцет (всяка сутрин 2 ч. л., разтворени в чаша вода) засилва обмяната на веществата и изчиства (приложен външно).

Витамин А се грижи за гладкостта и еластичността на кожата, като освен това потиска секрецията на мастните жлези. Съдържа се в бананите, тиквата, кайсиите, авокадото, прасковите, аспержите, дините и пъпеши, зеления фасул, граха, а също и в морковите, краставиците и картофите. Една чаша картофен сок дневно ще ви гарантира добрия вид на кожата.

Който страда от акне, трябва да приема селен (в гъбите, аспержите или чесъна).

Вторичните растителни вещества като флавоноидите се срещат например в синьото грозде. Те изпъват кожата и противодействат на образуването на бръчки.

Ядките съдържат магнезий, желязо и калций и са идеалната междинна закуска.

Избягвайте никотина. Той влошава кръвоснабдяването, което проличава бързо по бледия цвят на кожата.

Откажете се от алкохола. Той разширява кръвоносните съдове на кожата и съдейства за появата на червени мрежа от капиляри по лицето (т.нар. купероза).

Зеленчуков огретен

50 г сушен черен фасул, 50 г брюкселско зеле, 50 г картофи, 1 малка скилидка чесън, масло за формата, 80 г настъргано сирене, 80 мл сметана, 1 малко яйце, прясно смлян пипер, сол, мускатово орехче

  • Сварете фасула в много вода. Почистете брюкселското зеле и го бланширайте.
  • Измийте картофите, обелете ги и ги нарежете на много тънки филийки.
  • Загрейте предварително фурната на 190 °С, намажете формата с чесън и с малко мазнина.
  • Подредете зеленчуците на пластове, като ги редувате със сирене. Завършете със сиренето.
  • Разбийте сметаната с яйцето, овкусете с пипер, сол и мускатово орехче и залейте огретена. Печете около 30-40 минути до златисто.

Разтоварване

Докато спите, кожата се освобождава от токсините. Произвежда се колаген – структурен протеин, който представлява основната съставка на съединителната тъкан, и се активира обновяването на клетките. Дарете кожата си с дълъг възстановителен сън за красота и поне два пъти в седмицата си лягайте преди 22 ч. или се погрижете да спите по 8 часа.

За да можете да се грижите ефективно за своята кожа, трябва да установите какъв е нейният тип. Различаваме суха, мазна, нормална и смесена кожа. Най-добре е анализа да извърши професионалист козметик.

Кожата, изложена на слънце, вятър и екстремни температури през зимата и лятото, както и застаряващата кожа се нуждаят преди всичко от хидратиране. Затова редовно я награждавайте с регенериращи процедури за лицето и бани с мляко.

Грижа за суха кожа

Снабдете се с почистваща ябълкова маска и пилинг-маска от бадемови или пшенични трици. Ще ви е необходима и маска с водорасли или узряло авокадо (размачкайте с вилица месестата част на плода).

Навлажнете лицето си. С помощта на пилинг-маската първо отстранете с леки кръгови движения мъртвите клетки. След това измийте добре лицето.

Грижливо втрийте ябълковата маска с кръгови движения и я оставете да въздейства съгласно приложената инструкция. След това изплакнете обилно с вода.

За завършване на процедурата и против образуването на бръчки нанесете маската с авокадо или водорасли. Оставете я да въздейства около 10 минути и грижливо измийте лицето.

Вана с мляко

  • Ще са ви необходими 2 л мътеница, приготвена от 3 кофички кисело мляко разбити с 500 мл вода.
  • Излейте мътеницата във ваната. Пуснете във ваната топла вода (около 38 °С) и я разбъркайте добре.
  • Влезте във водата за около 15-20 минути.
  • Не изплаквайте останалия върху кожата филм! Внимателно попийте с кърпа.

Парна баня

През зимата парната баня е истинско блаженство за тялото и душата. При 90% влажност на въздуха кожата се обвива с фина мъгла от водни капчици и дори и при изпотяване не може да се изсуши.

Тя се усеща кадифеномека, тъй като е добре кръвоснабдена и почистена. След парната баня трябва да си отпочинете. Тя въздейства добре и при раздразнени лигавици!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *