Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Електрическа гривна спасява от лакомията

Американска компания пуска на пазара високотехнологична гривна, създадена специално за борба с преяждането. Притежателите на такава гривна търпят истински страдания, ако проявят лакомия.

6okГривната Pavlok наказва с лек електрически удар собственика си, ако той се отпусне да изяде нещо свръхкалорично и излишно според зададени по-рано параметри. Устройството, което може да се включи ръчно или автоматично, внимателно следи за поетите калории и реагира своевременно при нарушения.

Електрическият удар е от порядъка на два милиампера: това не причинява силна болка, но е достатъчно, за да напомни за границата на яденето и да съдейства за изработването на условен рефлекс. Лекият токов удар съдейства за изработването на правилен поведенчески модел при хранене, за адекватно отношение към храната и ненужните калории, описват от medikforum.ru.

Създателят на гривната – Маниш Сети, е бил вдъхновен за нея от изследванията на руския физиолог Иван Павлов. Както е известно, Павлов е експериментирал изграждането на условен рефлекс за отделяне на слюнка при храненето на кучета чрез паралелно произвеждане на звук от звънец. Именно в чест на Иван Петрови Павлов гривната на Маниш Сети е наречена Pavlok. Идеята е също както при кучетата – хората да реагират на очакваната болка, ако решат да приемат излишни калории с храната.

Носенето на високотехнологичната гривна тренира мозъка, който ще асоциира приема на калорични храни с електрошока и това ще му съдейства да издаде команда за въздържане.

Негативните усещания винаги карат хората да бъдат по-концентрирани и да внимават в това, което правят. Паметта за болезненото припомняне, че повече не бива да се яде, създава траен алгоритъм на поведение и това съдейства срещу преяждането.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *