Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Здравето е нашето богатство, според фън шуй – част 3

Част 1, част 2

Как да установим равновесие между ин и ян?

Може да активирате енергиите на здравето не само чрез позицията на леглото. Една допълнителна терапия включва балансирането на ин и ян в спалнята.

Спалнята е място за почивка. В нея ненатрапчивите, успокояващи цветове на ин, могат да се появят в цвета на завесите, драпериите или килимите. В спалнята по право доминира ин, но ако прекалите с присъствието на ин елементи, рискът от заболявания рязко ще се увеличи. Спалня, където царстват енергиите на здравето, трябва да съдържа видимо присъствие на ян. Ян личи най-добре в подходящото осветление. Светлините носят много силна ян енергия, така че внимавайте с прекалено ярките прожектори. Мигащите светлини причиняват повече вреда отколкото полза. Най-подходящи са червените крушки, използвани умерено. Червеният цвят прибавя нотка на жизненост и е много ефективен като представител на ян, а в същото време не е достатъчно силен, за да създаде проблеми.

Ян може да бъде внесена и под формата на музика. Слушайте барокова музика. Тя носи нежна ян енергия, която не е режеща и тежка. Тя извисява и е много подходяща за натрупване на ци. Слушайте и ню ейдж музика, както и звуци от природата. Звуците на китовете и делфините, на животните в джунглата по изгрев, примесени с флейтите и звънчетата, присъщи на ню ейдж музиката, улесняват плавното протичане на ян енергия и създават прекрасни и здрави вибрации. Те са особено полезни за инвалиди и възстановяващи се пациенти, тъй като енергията им е мека. Тя допълва успешно ин енергиите в спалнята и укрепва здравето, без да пречи на почивката.

Ян енергията в спалнята не трябва да идва от живи растения и цветя. В същото време, ин енергията не бива да бъде активирана  посредством вода  или водни елементи. Това означава, че ако спалнята е разположена на север, по-добре да не използвате там вода, въпреки че по принцип водата се препоръчва на север! В такъв случай по-добре енергизирайте воден елемент в дневната или в градината.

 

Продължение …

 

 

Как фън шуй ни помага да живеем в хармония и здраве?

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *