Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да се спасим от спуканите капиляри?

Разширените и спукани капиляри се появяват като паякообразни петънца по повърхността на кожата на лицето и/или краката

спукани капкиляри

Най-често причината е наследствена предразположеност. Но виновници за образуването им може да са наднормено тегло, бременност, травми, заболявания на кръвоносните съдове, хронично възпаление на кожата на лицето (розацея), злоупотреба с алкохол, заседнал начин на живот.

В по-голямата част от случаите разширените капиляри не „предупреждават“ за появата си. Ако сте предразположени към този проблем, лошата новина е, че с течение на времето към основния рисков фактор ще се присъединят намаляващата еластичност и здравина на стените на кръвоносните съдове. За да сведете до минимум опасността от разширяване и спукване на капиляри по лицето, трябва редовно да използвате крем със слънцезащитен фактор, тъй като слънчевата радиация е сред виновниците за този проблем. Повече са превантивните мерки, с които може да предпазите краката. Контролирайте теглото си, за да не натоварвате с допълнителна тежест долните крайници. Редовно правете гимнастика – упражненията подобряват кръвообращението, заздравяват вените и увеличават мускулната сила. Не е желателно продължително време да стоите прави. Ако се налага, отпускайте тежестта ту на единия, ту на другия крак или правете „тигели“ напред-назад. Избягвайте да кръстосвате крака. Докато си почивате, по възможност ги вдигайте на стол или табуретка. Не е препоръчително да носите прекалено тесни панталони и поли, които се впиват в талията и краката. Предпочитайте по-ниски обувки – с тях се поддържа добър мускулен тонус на прасците и се улеснява движението на кръвта.

Ако все пак разширените капиляри вече са „цъфнали“ по лицето и краката, има начин да ги заличите. Третирането на засегнатите зони с медицински лазер показва много висока ефективност. Под формата на импулси се излъчва лазерна енергия с различна продължителност и интензитет. Преминавайки в кожата, тя се трансформира в топлина, коята се концентрира единствено върху разширените капиляри и слепва стените им. Именно по този начин те се заличават, като околните тъкани остават незасегнати. Работата с лазер е много прецизна и позволява да се въздейства и на най-деликатните зони (около очите, ноздрите). Увредените капиляри на лицето се повлияват по-бързо – за тях са необходими 2-3 процедури в рамките на един месец, докато за краката са нужни около 7-8 седмици. Преди да се подложите на лазерна терапия, не бива да излагате кожата си на слънце или да посещавате солариум поне един месец. Въздържайте се от това и месец след манипулацията. А през първите две седмици в никакъв случай не спортувайте и не ходете на масаж и сауна, пише вестник „Всичко за семейството“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *