Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

„Нахранете” костите с хидролизиран колаген

Една от предпоставките за ефективно укрепване на двигателния апарат, наред с целенасочените упражнения за ставите и мускулите, са самите кости. Само ако те са здрави и имат оптимална костна маса, прешлените и ставите могат да се справят безпроблемно с те­жестта на тялото и да го под­държат изправено.

 

Балансираното и пълноцен­но хранене е важно за изграж­дането на костите и поддържа­нето им здрави. Калций, вита­мин D и другите невидими по­мощници, които са ви необхо­дими за това, трябва редовно да присъстват във вашето ме­ню. Ако повишите приема на калций дори само за седмица, ще направите важна стъпка за запазването на здравината на костите.

 

Допълнително разтоварване за гръбнака

  • Намалете наднорменото тег­ло. Когато сте по-леки, задачата на вашите кости също е по-лека. Запознайте се с програмата „Долу килограмите!“
  • На светло! Витамин D подпо­мага усвояването на калция от костите. Под въздействие на слънчевата светлина организмът образува витамин D в кожата – дори ако небето е мрачно. Десет минути на ден на открито са предостатъчни.
  • Нахранете костите с колаген. Хидролизираният колаген има много богато съдържание на протеини, които укрепват двигателния апа­рат. Хранителната добавка „Колаген комплекс”, подпомага за заздравяване на ставния хрущял, мускулатурата и съединителната тъкан между ставите, като по този начин намалява болката.

 

Четири силни помощника

  • Калций – Минералът се натрупва в костите и укрепва структурата им. При недостиг те стават меки и порес­ти. Богати на калций са например млякото и млечните продукти, билки­те, листното зеле и ядките.
  • Фосфор – Снабдяването с този ми­нерал, който също участва в изграж­дането и запазването на костната маса, се гарантира с балансирано хранене.
  • Магнезият – регулира различни ен­зими, осигуряващи растежа на кос­тите. Той се съдържа в зърнените храни и пълнозърнестите продукти, в зелените зеленчуци, орехите и семената.
  • Бор – Основната задача на този микроелемент се състои в изгражда­нето, запазването и заздравяването на костната субстанция. Недостигът на бор възпрепятства усвояването на калция, фосфора и магнезия. Съ­държа се в плодовете (с изключение на цитрусовите), листните зеленчуци, ядките и бобовите култури.


  Храни подпомагащи производството на колаген?

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “„Нахранете” костите с хидролизиран колаген

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *