ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Как да ускорим производството на колаген в костите?

Необходими са протеини за производството на колаген в костите. Здравината на костите зависи не само от количеството на костната тъкан, но и от качеството на костната тъкан, ето защо диета играе важна роля в изграждането на колагена. Колагенът полага основите за възстановяване и укрепване на растежа на нова кост.

Следвайте тези прости правила и ще получите желания ефект:

  1. Спортувайте редовно.
  2. Откажат от пушенето.
  3. Яжте храни, богати на протеини – риба, ядки, фасул, домашни птици, леки храни и леща.
  4. Яжте храни, богати на силициев диоксид, като например корен от репей, краставици, домати, репички, овес, чушки, люцерна, зеле, ягоди и слънчогледови семки. Той помага да се абсорбира по-лесно калция.
  5. Яжте храни, богати на витамин С, като например аспержи, ягоди, броколи, авокадо, брюкселско зеле, зеле, пъпеш, грейпфрут, глухарче, къдраво зеле, манго, лимони, лук, папая, портокали, зелен грах, магданоз, сладки пиперки и сливи. Витамин С помага за производството на колаген и стимулиране на имунната система.
  6. Приемайте бифосфонати. Бифосфонатите най-често се предписват като лекарства за остеопороза. Бифосфонатите спират кости от отслабване и начупване, опазват и поддържат здравината на костите.
  7. Приемате хранителни добавки с калций и витамин D. Препоръчителното дневно количество калций е 1500 мг.
  8. Яжте храни с високо съдържание на витамин D. Витамин D е от съществено значение за усвояването на калция. Храни, богати на витамин D включват масло от черен дроб на треска, сьомга, риба тон, мляко и яйчен жълтък.
  9. Яжте храни с високо съдържание на калций – твърдо сирене, сардина, тофу, мляко, аншоа, бадеми, млечен шоколад, небцето риба, кисело мляко, и броколи.
  10. Ако не можете да си набавите достатъчно количество от тези елементи, хранителните добавки са чудесен начин да заздравите костната си система и ставите с минимални усилия.

 

 

„Колаген комплекс” е оригинална немска формула за възстановяване на ставите, костите и кожата. Хидролизираният колаген, в тази хранителна добавка, е с високо съдържание на протеини и пурини. В състава му влизат важни аминокиселини, които са необходими за изграждане на различните типове специфични за човешкото тяло колагени. Хидролизираният колаген е естествен компонент, който подпомага за поддържане здравето на  кожата, косата, ноктите, костите, съединителната тъкан, ставния хрущял, скелетната мускулатура, стените на кръвоносните съдове, бялата част на окото (склера) и др.

Колаген комплекс съдържа още и допълнителни елементи като Калций и Магнезий, които имат основно значение за здравината на костите и зъбите. Магнезият също така подобрява функцията на мускулите, намалява склонността към мускулни спазми. Естественият витамин С от ацерола, действащ като силен антиоксидант, допринася за „анти-еидж“ ефекта на продукта като цяло. Витамин С подпомага организма при продължителни физически и психически натоварвания, повишен риск от вирусни и бактериални инфекции, при понижен имунитет, както и в периодите на възстановяване след тежки заболявания. Организмът ни се нуждае от него за растеж и възстановяване на костите, кожата, хрущялите, мускулите и кръвоносните съдове.

 

Хидролизиран колаген против бръчки

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 3 до “Как да ускорим производството на колаген в костите?

  1. Лили каза:

    Не е единственният в света колаген с жива тройна верига на полската компания . Аз пия също течен колаген с жива тройна верига , нехидрализиран , произвежда се в Англия , бутилката е 500мл. като има с най- различни вкусове – на лимон , портокал , червени горски плодове и т.н. 40 евро е бутилката , която стига за 1 месец .

  2. Ina каза:

    При всички случаи трябва да се пие и колаген като хранителна добавка. Най-ценният е от кожа на риба и е производство на полската компания Inventia

    Освен това единствен в света е жив колаген, с жива тройна верига, а не хидролизат, с накъсана структура и само той се усвоява 95% от организма

  3. Красимир Велков каза:

    С годините колаген значително намалява и ставите се изтъркват и стават по-трудно подвижни. Колаген комплекс е хранителна добавка, която съдържа натурален хидролизиран колаген, който стимулира производството на колаген в ставите.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *