Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Болка в гърба – има ли лек за това страдание?

Преди да разберем дали има начин да облекчим болките в гърба, трябва да сме наясно от какво естество е болката

И най-вече – защо се е появила и каква е причината. Ако и вие някога сте изстенали: „О, имам ужасни болки в гърба!“, трябва да знаете, че не сте сами. Болката в гърба е един от най-честите здравословни проблеми, засягащи 8 от 10 души в някакъв момент от живота им.

Болките в гърба могат да варират от тъпа, постоянна, внезапна и остра болка. Острата болка в гърба идва внезапно и обикновено продължава от няколко дни до няколко седмици. Хронична е болката в гърба, ако тя продължава повече от три месеца.

Най-често болките в гърба си отиват от самосебе си, въпреки че това може да отнеме известно време. Малко почивка и качествени болкоуспокоителни могат да помогнат, но ако болката в гърба ви прикове в леглото за повече от един-два дни, трябва да търсите бърз изход от положението.

Преди да отидете на лекар, трябва да знаете, че има начин болката в гърба и областта на кръста да бъде овладяна и в домашни условия. Става дума за магнитотерапията и най-вече за коланът Нанобелт, който се оказа истинско облекчение за хората, които страдат от болки в кръста.

Алтернативната медицина отдавна е казала „Да!“ на свободното движение и животът без болка. В случая става въпрос за и за това, че за ефекта от магнитотерапията има и научно потвърждение.

Как работят магнитите? Когато са сложени върху кожата, магнитите отпуска стените на капилярите, като по този начин повишават притока на кръв към болезнената област. Разбира се, хроничната болка може да се контролира и с аспирин и други болкоуспокояващи. Но за разлика от медикаментите, магнитите не носят никакъв риск от странични ефекти.

Те също така помагат за предотвратяване на мускулните спазми, които са в основата на много форми на болка. И не на последно място – те пречат на електрохимичните реакции, които се провеждат в рамките на нервните клетки, което възпрепятства способността им да предават съобщения за болка към мозъка.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *