Начало / Алтернативна медицина / Магнитотерапия / Употреба на магнитотерапията

Употреба на магнитотерапията

Лечение на мигрена с магнити

Мигрената е вид главоболие, но много болезнено предшествано е от предупредителни знаци, като проблясъци от светлина, слепи петна или изтръпване на крак или ръка.Симптомите при мигрената са следните:

Продължение »

Има ли възможност да се справя със стеноза на гръбначномозъчния канал?

Моята диагноза е стеноза на гръбначномозъчния канал, Вследствие на което двустранната лумбалгия ми предизвиква силни болки. Как да се избавя от тях?

Продължение »

Магнитотерапията помага при артритни заболявания

Понятието артрит всъщност включва повече от 100 различни медицински състояния, които причиняват болки в ставите и ограничена подвижност. Най-често срещаната форма на артрит е Остеоартрита.

Продължение »

Магнитотерапията облекчава болките

Терапията с магнити се превръща в метод номер едно за облекчаване на болките, независимо дали са причинени от артрит, шипове, дископатия и други ставния заболявания. Помага дори и при мигрена, проблеми с оросяването на крайниците и проблеми със съня.

Продължение »

Магнитотерапията подобрява микроциркулацията на кръвта

Магнитната терапия многократно е доказала своето действие върху микроциркулацията на кръвта. Това е кръвта преминаваща през капилярите, най малките кръвоносни съдове. Когато се допре до кожата магнитното поле помага на близките капиляри да се отпуснат или стегнат.

Продължение »

Лечение на артрит с магнити

Болката при артрит може да идва от различни източници, които може да включват възпаление на ставите, сухожилията, ставните връзки. Комбинацията от тези фактори допринася за интензивността на болката. Болките от артрит са различни при хората, тъй като всеки човек има различен праг на търпимост на болката, които често се определя и от физически и емоционални фактори. Тези фактори могат да включват депресия, безпокойство, дори и свръхчуствителност на засегнатите места поради възпаление на тъканите.

Продължение »

Магнитна терапия при ишиас

Ишиасът може да бъде заболяване, което да доведе до инвалидност. Най-доброто облекчаване на болката при ишиас може да се постигне с магнитна терапия, тъй като много хора се притесняват да прибегнат до хирургическа намеса. Магнито терапията трябва да се започне веднага щом е поставена диагнозата.

Продължение »

Лечение на множествена склероза с магнитотерапия

Не е известно медицинско лечение за множествена склероза (МС),но е разработен алтернативен обещаващ подход на базата на електромагнитни полета за лечение на епифизната жлеза.

Продължение »

Магнитотерапия за лечение на болки в гърба

Магнитотерапия означава използване на магнитна сила. Целта на магнитната терапия е да се увеличи обращението на кръвта в засегнатите райони и пациента да оздравее по бързо. Магнитите оказват въздействие върху обмена на привличане и отблъскване на заредените частици в кръвта. Движението на кръвта може да бъде насочено към болезнените места на гърба с помоща именно на магнитите. Магнитните бижута, като гривни, обеци, колиета, пръстени и т.н. са много популярни за лечението на болки в гърба.

Продължение »

Лечение на високо кръвно налягане с магнити

Сърцето е малка, но много мощна помпа, която бие постоянно през целия си живот, циркулираща пет литра кръв в организма на всяка минута. Това движение на кръвта е от съществено значение за храненето на основните органи, като сърце, бъбреци, черен дроб и мозък с жизнено важния кислород и необходимите хранителни вещества за организма.

Продължение »

Какво представлява магнитотерапията

Клонът на медицината, която се занимава с използването на магнити, за да лекува болести при човека се нарича магнитотерапия. Той се приема както за наука така и за изкуство, тъй като включва знания за човешкия организъм, различни заболявания и тяхното лечение с подходящи магнити. В резултат на това магнитотерапията играе важна роля при лечението на психически и физически нарушения, чрез излагане на магнитни полета.

Продължение »