ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Да го даваме по-бавно…

Когато става въпрос за борбата с остаряването, новото мото е: „Не си давай много зор!“. Изглежда, че мързеливите стареят по-бавно. Звучи доста успокояващо, нали?

Пестим енергия, за да останем млади

Все повече проучвания показ­ват, че забавената обмяна на веществата води до по-дълъг живот. Причината: понижава се телесната температура, об­разуват се по-малко свободни радикали, които състаряват клетките и органите. Освен това намалява отделянето на веществата, носещи биосигнали, които предизвикват възпа­ления, рак и други болести.

Регенерацията на кожата изисква време

Доскоро беше в сила пра­вилото: колкото по-бързо е обновяването на клетките, толкова по-малко бръчки се появяват. Може да е вярно в краткосрочен план, но в перс­пектива – не. Деленето на кож­ните клетки не е безгранично. При всяко делене на клетка краищата на хромозомите – теломерите, се съкращават малко. Ако паднат под мини­малната дължина, клетката не може повече да се дели. Тъканта се втърдява, кожата се отпуска. Затова новите про­дукти в козметиката залагат на водораслите. Те осигуряват на клетката здрава среда, за да може в собствен ритъм да се обновява самостоятелно.

Балансирани вместо изтощителни тренировки

Който се е надява да мине съвсем без спорт, се лъже. Движението забавя остаря­ването на клетките. Спортът спира скъсяването на теломерите, което кара клетките да стареят.

Не трябва обаче да се преу­моряваме. Когато тялото ни преработва прекомерно много кислород, се появяват и сво­бодните радикали. Решението е йога, плуване, разходки и колоездене.

По-внимателно с храната!

Първото нещо, което трябва да зачеркнете от списъка, е захарта, и то тази от въглехи­драти. Сладките храни качват инсулина, при което мазнини­те лесно се натрупват. Освен това захарта влиза във взаи­модействие с белтъчините в кожата. Колагеновите влакна се залепват, кожата става нее­ластична, образуват се бръчки. Изводът – намалете калориите и яжте здравословно. Полезни за кожата са ярките сортове зеленчуци, кълновете, зелен чай и горчив шоколад. Също и подправки като горчица, ка­рамфил и канела – те спират отделянето на инсулин.

  • сп. „Здравен журнал”

 

Кодексът на ленивците

 

 

 

Ако харесвате нашия сайт, харесайте страницата ни във Facebook, за да получавате винаги нова и актуална информация и статии.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *