Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Чакате бебе?! Научете се да бъдете родители!

Днес специално за читателите на www.lekuva.net предлагаме първия безплатен урок за бъдещите мама и тате

На 12 ноември в Пловдив 80 бъдещи родители присъстваха на първата лекция „Първите 5 дни с бебето вкъщи“. Без­платното общинско училище бе Организирано от Центъра за бременни жени, ДКЦ-1 и община Пловдив съвместно с книжарницата в най-големия пловдивски MOЛ. А неговата основна цел е подкрепа за бъде­щите родители и предоставя­не т качествена информация, Съобразена със съвременните методи и начини в отглежда­нето на децата.

ДО 6-ИЯ МЕСЕЦ ДЕТЕТО СЕ ХРАНИ САМО С КЪРМА, БЕЗ ДРУГИ ТЕЧНОСТИ

• Едно време българките са отглеждали новородените именно по този начин.

„Изключителното кърмене е от огромно значение“, под­черта лекторът Антоанета Борисова, председател на Центъра за бременни жени. – „То се препоръчва от Светов­ната здравна организация и УНИЦЕФ и означава, че през първите 6 месеца на бебето трябва да се дава само кърма, без друга храна, без други течности като вода и сокове. Преди 1946 г. българките са отглеждали децата си именно по този начин» Тогава родил­ките не са определяли кога пеленачето да яде и кога не, а са се съобразявали само с не­говите нужди. След това вече се налага моделът „на болни­цата“ – да се храни на всеки 3 часа. Смята се, че много от преяжданията и хранителни­те разстройства се дължат на това почасово хранене. Така бебето от малко привиква да яде не когато е гладно, а ко­гато му го налагат. Особено вредно е насилването с хра­на при по-големите деца“, каза още г-жа Борисова.

ОСТАВЯЙКИ РОДИЛНИЯ ДОМ ЗАД ГЪРБА СИ, ПОМНЕТЕ, ЧЕ НА ВАШЕТО БЕБЧЕ НАЙ-НАПРЕД СА МУ НУЖНИ ГРИЖОВНОСТ, ТОПЛОТА, РАЗБИРАНЕ И ЛЮБОВ

Психоаналити­ците твърдят, че характерът на бре­менността, особено­стите на раждането и закономерностите В развитието на бе­бето през първата годинка от живота му могат много да повлияят на неговия живот по-нататък. Нека бъдещите майки запомнят следното:

• Вашите тревоги и опасе­ния се предават на зародиша още на шестата седмица от зачеването му, защото вече се е осъществила хормоналната връзка между вас и него, и в не­говото формиращо се мозъче остават следи за цял живот, които могат да се превърнат в източник на сериозни психо­логически проблеми в бъдеще.

Плодът е най-уязвим от третия до началото на сед­мия месец от бременността, защото тогава се развиват функциите и системите, ко­ито му позволяват да оцелее до момента на раждането. Затова през този период се пазете от инфекциозни забо­лявания, не приемайте силно- действащи лекарства, още по-малко алкохол. Избягвайте стресовите ситуации.

Запомнете, че от нача­лото на седмия месец плодът вече е човече. То се намира вътре в организма ви, но чува всичко, което се случва извън неговото пространство. Ако вие изпитате някакво безпо­койство или страх, и бебчето ги изпитва. Въобще трево­гата и страхът на майката, предаващи се на бебето, се формират още преди то да се появи на този свят. Затова се старайте да бъдете спокойни, уверени, общувайте ласкаво с бъдещия член на вашето се­мейство. Така то ще получи усещането за безопасност на този свят, в който скоро ще се появи.

За Lekuva.net – в-к „Доктор”

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Чакате бебе?! Научете се да бъдете родители!

  1. Pingback: По време на лечението от хепатит С и при бременност, могат ли да се появят слабост, треска, главоболие… | Лекува нет

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *