Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Искате ли да не се разболявате от диабет? Спазвайте тези съвети!

Здравословният начин на живот може да предотврати появата на диабет тип 2 при над 70% от хората.

Наднорменото тегло е риск за диабет
Наднорменото тегло е риск за диабет

Постарайте се да спазвате тези съвети и няма да се разболеете от тази тежка хронична болест, която засяга милиони хора по света в напреднала възраст.

  • Подобрете храносмилането си, като използвате ябълков оцет за подправяне на салати и ястия, приемайте ензими и пробиотици при необходимост за по-добра преработка на храната от организма.
  • Ограничете промишлено обработените храни, за да намалите приема на изкуствени добавки като оцветители, ароматизатори, консерванти, овкусители и други химични съставки. По възможност купувайте пресни екологично чисти продукти с доказан произход. Най-добре се запознайте с хора от близките села, които предлагат собствена продукция.
  • Избягвайте бялата рафинирана захар колкото е възможно повече, защото води до затлъстяване и риск от развитие на диабет тип 2. Заменете я с други натурални подсладители като стевия, кокосова захар, нерафинирана тръстикова захар – освен че имат нисък гликемичен индекс, те са богати на витамини и минерали.
  • Намалете употребата на наситени мазнини (краве масло, палмово масло, кокосово масло, млечни продукти, тлъсто месо, черен шоколад), защото те изчерпват запасите от витамини в организма.
  • Ограничете приема на животински протеини, освен ако не са от екологични продукти.
  • Включете в менюто си много листни зеленчуци (за препоръчване органични), пресни плодове, пълнозърнести храни, богати на фибри, семена, ядки, риба, яйца. Тези продукти ще ви доставят полезните витамини от група В (В6, В12) и фолиева киселина (витамин В9), необходими за метаболитните процеси, които са в основата на диабет тип 2.
    Зеленчуци
    Зеленчуци
  • Хапвайте повече кореноплодни зеленчуци (карфиол, броколи, брюкселско зеле, алабаш, ряпа). Те са отлични храни за предпазване от болести на ендокринната система.
  • Избягвайте консумирането на алкохол и напитки, съдържащи кофеин, защото те извличат водноразтворимите витамини от организма, преди той да е имал време да ги усвои.
  • Не пушете – наред с всички останали вреди, които нанася никотинът, деактивира и действието на витамин В6, нужен за нормалния ритъм на обмяната на веществата в организма.
  • Увеличете нивото на антиоксидантите, като приемате много плодове и зеленчуци с червен и оранжев цвят (домати, чушки, моркови, червено грозде, горски плодове), както и чесън.
  • Водете активен живот, движете се редовно, спортувайте според възможностите си – така няма да допуснете наднормено тегло и високо кръвно налягане, които са сред основните рискови фактори за развитие на захарен диабет от втори тип (придобит).

Органични, екологични или биопродукти означава едно и също нещо. Това са продукти, отгледани без помощта на генно инженерство, пестициди, обогатители на почви, хормонални добавки, антибиотици и други синтетични вещества.

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *