Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Как да спортувате, ако страдате от астма?

Задачата ви е да включите в ежедневието си поне 10 минути с интензивни упражнения. Всеки ден. Без изключение.

Защо ли? Многобройни проучвания са доказали ползите за здравето от умерената физическа активност, сред които е и увеличената резистентност към инфекциозни заболявания. Дори ако спортуването провокира астмата ви, съществуват различни начини да раздвижите тялото си, без да получите пристъп.

Повечето специалисти препоръчват упражнения по 30 минути дневно, ако целите да постигнете съществени подобрения в мускулния тонус и сърдечносъдовата функция. Но за да успеете да спортувате по половин час на ден, първо трябва да сте активни по 10 минути – а за повечето хора най-трудната част е да постигнат първите 10 минути.

Темата с упражненията може да се превърне в изключително сложна – съществуват толкова различни видове спортни дейности, толкова мускули, толкова пот, толкова спандекс, толкова извинения… Затова всичко тук е

Спортувайте редовно!
Спортувайте редовно!

сведено до няколко прости правила.

– Не се допускат извинения – Просто започвайте да се движите.

– Няма правила – Правете всичко, което ще ви раздвижи. Носете това, в което ще се чувствате удобно. Упражнявайте се, където ви е приятно.

– Не съществуват условия – Спортувайте толкова интензивно, че да можете да дишате малко по-учестено от нормалното, но не така усилено, че да не сте в състояние да говорите.

Целта ви е да се движите активно поне 10 минути на ден. Възможно е с времето това да прерасне в навик за спортуване, в хоби или дори в страст. Но дотогава не усложнявайте нещата. Нашите предложения ще ви улеснят да се организирате.

Излезте на разходка

Няма по-полезна дейност от енергичното ходене след обяд или вечеря. Разходката е идеална за хора, които не се интересуват от интензивни спортни програми.

Занимавайте се с разтягане

Открийте книга на здравна тематика със съвети за цялостно разтягане на всички мускули в тялото и се упражнявайте редовно. Заниманията с пилатес са добър избор за подобряване на стойката, за разширяване на гръдния кош и за коремните мускули. Изпълнявайте упражненията сутрин, преди вечеря или преди лягане.

Работете с ластици

Те са отличен избор за укрепване на мускулите, за разтягане на тялото и за изгаряне на калории. Също така са доста по-интересни и забавни от тежестите.

Танцувайте

Повечето хора обичат да слушат музика в дома си. Започнете да танцувате поне на две песни всеки ден. Дори човек да танцува сам, пак може да се забавлява.

Занимавайте се с ритмична гимнастика пред телевизора

Гледайте изправени вечерната емисия новини. Правете разтягания на мускулите, подскоци с повдигане на ръцете, симулирайте вдигане на тежести или боксиране, марширувайте на място.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “Как да спортувате, ако страдате от астма?

  1. Pingback: Махнете памперса навреме, ако искате детето да проговори

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *