Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Магнезий – за какво помага?

Всички наши основни органи изискват магнезий, за да функционират правилно

Без него организмът ни ще излезе извън контрол. Магнезият е съществен минерал, който изпълнява голям брой важни роли в организма.

Той е отговорен за регулиране на ензимните реакции (включително реакции, които създават RDN и ДНК), транспортиране на основните йони през нашите клетъчни мембрани, подпомагане в производството на ATP и много други. Всички наши основни органи изискват магнезий, за да функционират правилно и без него организмът ни ще излезе извън контрол.

Въпреки неговата биологична значимост, обаче, на обикновения човек сериозно липсва магнезият. В действителност, висок процент от хората страда от недостиг на магнезий – състояние, което ако не се лекува, може да допринесе за сериозни заболявания като остеопороза, диабет тип 2 и сърдечно-съдови проблеми. В резултат на това е важно ние всички да се запознаем с предупредителните признаци на недостиг.

магнезий ползи
Магнезий – основен минерал в човешкото тяло

Следните пет условия са най-често срещаните:

Мускулни спазми и гърчове

Има една добра причина защо магнезият се открива в добавките за сън и се използва за облекчаване на жените в работата им и тя е, че магнезият е минерал, който позволява на нашите мускули да се отпуснат. Когато сме с дефицит от него, ние започваме да страдаме от проблеми с мускулите, свързани с такива като спазми, гърчове и лицеви тикове.

Нарушения на сърдечния ритъм

Ниските нива на магнезий също оказват отрицателно въздействие върху мускулите на сърцето ни. Магнезият помага за поддържане на редовните мускулни контракции в сърцето. Когато ние сме лишени от него, започваме да страдаме от сърдечна аритмия (неравномерен пулс), което увеличава риска от инфаркти и инсулти.

Депресия и потиснатост

От много години лекарите  предписват магнезия за пациенти, страдащи от депресия. Днес  връзката между недостатъчния му прием и потиснатото настроение е позабравена. Но има достатъчно проучвания, че добавките с магнезий са ефективни при управлението на депресията.

Шум в ушите

Шумът в ушите е неприятно състояние, характеризиращо се с постоянно звънене или бучене в ушите. Той понякога се причинява от инфекция, но може да бъде причинен от нерегулирано продуциране на глутамат, важен невротрансмитер, на който магнезият помага за регулиране. Затова случаи на шум в ушите в иначе здрави ушни канали могат да бъдат причинени от ниски нива на магнезий.

Камъни в бъбреците

Повечето хора смятат, че камъни в бъбреците са причинени от излишък на калций. Но вече има изследвания, които опровергават това. Приемането на добавки с магнезий може да помогне за лечение на камъните. Например, едно проучване показва, че пациенти, лекувани с магнезиев хидроксид  намаляват честота на рецидивиране на бъбречните камъни. Поради това, ако страдате от камъни в бъбреците, проверете дали увеличаването на прием на магнезий помага.

магнезий за какво помага
Магнезий таблетки
Поръчай магнезий
Поръчай магнезий

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *