Видове боя за коса и коя е подходяща за теб

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Независимо дали искате да боядисате косата си по естетически причини – ако започнат да се появяват бели коси, които не ви харесват и предпочитате да прикриете – или се породи желание за промяна – когато почувствате, че имате нужда да внесете нещо ново в живота си и решите да промените вашия цвят на косата, има поне една боя, която да отговаря на вашите нужди.

В зависимост от желания ефект, можете да изберете от няколко вида бои тази, която ви подхожда най-добре: безамонячна, деми-перманентна, трайна боя за коса и др.

Видове боя за коса

Съществуват предубеждения, че боята изгаря косата, но трябва да знаете, че това може да се е случвало в миналото. Сега обаче, с развитието на технологиите и химията, веществата в боите за коса са много по-щадящи, както към скалпа, така и към дължините на косата.

1. Боя за коса без амоняк

Ако все пак идеята за боя със съдържание на амоняк все още ви плаши, знайте, че можете да намерите и безамонячната версия на пазара.

Нещо повече, вече имате на разположение много безамонячни бои от професионални серии, на които можете да разчитате, че ще ви помогнат, както когато искате да прикриете белите коси, така и когато решите да смените цвета на косата си с такъв, който да ви представя по-добре .

Този вид боя ще направи косата ви блестяща и ще й придаде допълнителна жизненост.

2. Полутрайна боя за коса

Може би не винаги сте сигурни дали даден цвят на косата ви подхожда или просто искате да сменяте цветовете по-често, но не искате да увредите косата си, като го правите веднъж месечно или веднъж на два месеца.

В този случай за вас е най-подходяща полутрайна боя, която издържа между 4 и 12 измивания. Тя също не съдържа амоняк и е известна също и като оцветител.

Като предимства, които има, са краткото време, което издържат върху косъма, което ви дава възможност освежите цвета на косата си, когато пожелаете; не уврежда косата по никакъв начин; и й придава естествен вид.

Ако все пак искате боята да издържи по-дълго върху косата ви, можете да използвате процедури или продукти за грижа, свързани с боята и ще останете по-дълго без притеснения, ако даден цвят ви е очаровал.

3. Демиперманентна боя за коса

Не бъркайте тази боя с полуперманентната, за която ви разказахме в редовете по-горе.

Деми-перманентната боя обикновено се използва за придаване на дълбочина на естествения цвят на косата ви, за промяна на нюанса – но не радикално – или за придаване на блясък на цвета на косата ви.

Можете да изберете кремообразна или течна версия и ще направите фини промени, които няма да шокират околните.

4. Трайна боя за коса

Това е може би най-известната от всички видове бои за коса, тъй като се използва главно за прикриване на белите коси, които рано или късно все пак се появяват.

За да работи правилно, тази боя променя структурата на косъма и взаимодейства с неговия естествен пигмент, за да увеличи максимално ефекта си и да издържи от 4 до 6 седмици. Въпреки това, за да удължите ефекта й, можете да боядисате само израсналите корени и да се насладите на останалия цвят за по-дълъг период от време.

Във варианта, в който вече можете да я намерите в специализираните онлайн и офлайн магазини, можете да сте сигурни, че тя няма да увреди или „изгори“ косата ви, както се случваше преди няколко десетилетия.

Сега, когато имате под ръка толкова много професионални бои, които преди време можехте да намерите само в салоните за красота, вече нямате извинение да не изглеждате така, както искате.

С лекота можете да се боядисате направо от комфорта на дома си, без да се налага да прекарвате време в задръстванията. Ако се страхувате да направите тази процедура сами, винаги имате възможност да се обадите на някой да ви помогне, докато свикнете да го правите сами.

Боядисването с качествени продукти стана много по-достъпно, така че изберете да инвестирате в себе си!

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *