3-те най-добри природни средства за сенна хрема

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Сенната хрема, причинена от полени, може да бъде кошмарна, как да я преборим със природни средства

В статията по-долу ще споделим 3-те най-добри естествени лекарства, които можете да използвате за лечение на предизвикана от полени сенна хрема. Различни проучвания подкрепят тяхната ефективност, което означава, че можете да ги използвате в допълнение към лечението, което е предписано от вашия алерголог.

Естествени пробиотици

Пробиотичните храни помагат за възстановяване на чревната флора, което има модулиращ ефект върху имунната система.

Световната здравна организация (СЗО) се изказа положително за пробиотиците. Тези живи микроорганизми подобряват чревната микробиота и насърчават цялостното здраве, когато се прилагат в адекватни количества.

На първо място, научните открития показват, че пробиотиците могат да бъдат полезно терапевтично средство за лечение на алергии към полени и други вещества. Въпреки това, тяхната ефективност зависи от няколко фактора, като вида на бактериите, дозата и храненето.

Учените все още проучват кой пробиотичен щам е най-ефективен при предотвратяването и лечението на тези алергии. Въпреки това, изследванията вече показват, че те могат да помогнат за облекчаване на симптомите както при деца, така и при възрастни.

Освен че можете да ги приемате като добавки, някои храни са богати на пробиотици. Те включват кефир, кисело зеле, комбуча и други храни, които са резултат от естествен процес на ферментация.

Кверцетин

На второ място е кверцетинът, вид полифенол или иначе казано антиоксидант. Кверцетинът присъства в някои храни, като лук, броколи, ябълки, круши, зеленолистни храни и вино.

Това вещество е ефективно срещу алергии, тъй като стимулира имунната система, инхибира освобождаването на хистамин и намалява възпалителните свойства. Следователно, той е не само едно от най-добрите природни средства за поленови алергии, но също така помага в случай на астма и някои анафилактични реакции. Всъщност много лекарства и добавки за облекчаване на алергии съдържат екстракт от кверцетин.

Копривата, едно от най-добрите природни средства за поленови алергии

Листата на това лечебно растение съдържат серотонин, ацетилхолин и хистамин. Последният компонент може да ви изненада и дори да ви накара да се съмнявате. Въпреки това различни техники, базирани на това съединение, вече са използвани интравенозно за различни състояния.

Всъщност проучванията показват, че най-сериозните алергични реакции са свързани с ниски нива на хистамин в кръвната плазма. Следователно това съединение може да бъде естествено решение, когато става въпрос за поленови алергии.

Източници:https://steptohealth.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *