5 причини вашите диети за отслабване продължават да се провалят

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Рано или късно това, което трябва да направите, е да се научите да се храните здравословно

Според проучване на SEEDO (Испанско общество за изследване на затлъстяването), 81% от испанците се провалят в диетата си. За да отслабнете, трябва да идентифицирате причините, които ви пречат да следвате диета и да потърсите решения. Поради това искаме да анализираме възможните причини, поради които вашите диети за отслабване продължават да се провалят.

Спирате да ядете основни здравословни мазнини

Ниската консумация на омега-3 мастни киселини е свързана с по-висока консумация на нездравословни мазнини.

Това може да е основната причина вашите диети за отслабване да се провалят. Някои здравни специалисти предполагат, че дисбалансът в консумацията на омега-3 и омега-6 мастни киселини може да бъде свързан със затлъстяването.

В идеалния случай трябва да консумирате приблизително еднакво количество омега-6 и омега-3. Но до голяма степен поради високата консумация на преработени храни, които често съдържат растителни масла и други мазнини, консумацията на омега-6 мастни киселини от много хора е твърде висока в сравнение с техния прием на омега-3.

Освен това, ако спрете да ядете храни с високо съдържание на омега-3 мастни киселини, това може да доведе до преяждане, тъй като тялото ви не получава всички необходими хранителни вещества и жадувате за мазнини от всякакъв вид, което може да доведе до преяждане.

Калориен дефицит

Тъй като тялото ви работи, за да поддържа теглото си, когато не получава достатъчно храна, вие оставате гладни и лишени от хранителни вещества. Когато това се случва постоянно, това предизвиква реакция на оцеляване, при която тялото забавя метаболизма ви, за да спести ресурси.

Вашето тяло интелигентно следи изхода на калории, защото не знае кога ще има достъп до хранителните вещества, от които се нуждае. Така че, парадоксално, липсата на достатъчно калории всъщност може да накара тялото ви да наддаде на тегло, защото метаболизмът ви се забавя.

Имате протеинов дефицит

Протеините трябва да бъдат важна част от вашата диета, включително растителните протеини.

Много хора гледат на бобовите растения например като на висококалорична хранителна група, която трябва да се избягва, ако искате да отслабнете.

Истината обаче е, че тези храни са и източник на бавно усвоими въглехидрати, които ви държат сити в продължение на много часове. Освен това, тъй като те са с високо съдържание на протеини и помагат за развитието на мускулна маса, те също помагат за изгаряне на мазнини.

Правите твърде много упражнения

Правенето на редовни упражнения е много важно, но 30 минути умерена физическа активност дневно са достатъчни. От друга страна, ако тренирате твърде интензивно, ще задействате стресовата реакция на тялото си.

Правенето на това многократно може да постави тялото ви в състояние на хроничен стрес. Когато това се случи, имунната ви система се забавя и тялото ви освобождава кортизол, хормона на стреса, който може да допринесе за увеличаване на теглото. Също така се свързва с имунни проблеми, депресия и безплодие.

Стрес от диетата

Диетата трябва да доведе до някои корекции в начина ви на живот, а не ограничения, които ви стресират.

Прекомерното упражнение не е единственият аспект на загубата на тегло, който може да предизвика реакция на стреса на тялото ви. Постоянното безпокойство за това какво ядете, броенето на калории и загубата на удоволствието от храненето също могат да стресират тялото ви.

Източници: https://steptohealth.com/

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *