Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Лятото е сезонът на гъбичките

Дойде топлото. Вадим джапанките и банските и се пускаме първо в топли минерални басейни, а по-късно и в охлаждащи градски зони

гъбички

После идва време за лятното море. Но зад радостта от плацикането стои страхът – дали пак няма да хвана гъбички?

И микробите се събуждат.

Първата мисъл е, че гъбичките се хващат от самия басейн. Тя е погрешна.

„Гъбичките обострят стар проблем. При повторната им поява трябва да се направи микробиологично изследване“, казва гинекологът доц. Цветанка Дянкова. Преохлаждането във вода, нощните емоции в дискотеките и изтощението от слънцето събуждат стари проблеми при жените. Доц. Дянкова обяснява, че нормалната среда на влагалището е от млечнокисели бактерии с ниво на рН 4-4,5. Тази среда пречи да се развият микроби и гъбички. Но при наличие на оплаквания, към които се добавя и дълъг престой във водата, гъбичките се събуждат. Случва се. на жени със слаба защита на вагиналната лигавица, т.е. липсващи лактобацили.

Морската вода е щит

Плуването в морската вода е безопасно. Тя има естествена защита срещу болестотворните организми заради солта, слънцето и водораслите. Паразит може да се хване от плуване в незнайно колко чист водоем или в басейн, който не е дезинфекциран. Отделен риск са урината на други къпещи се и фекалните води, заустени близо до плажове. Такива плажове трябва да се избягват. Опасността при плуване не е голяма, но ако се погълнe вода, дизентерията е сигурна.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *