Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Хората с цел живеят по-дълго

Хората, които имат определена цел, живеят по-дълго от онези, които прекарват живота си безцелно и не се замислят за смисъла му

цел

Това е изводът на специалисти от Карлтънския университет въз основа на петнадесетгодишно изследване с 6000 души.

В началото му те анализирали начина на живот и мислите на всички участници, като преди всичко ги интересували дали тези хора имат цел, заради която си струва да се живее. Отговорите били различни. За 15 години 9% от изследваните починали. Оказало се, че сред тях нямало нито един представител на групата на „целеустремените“!

Как да се обясни този феномен? Изследователите смятат, че причината е в позитивното мислене. Първо, наличието на цел осмисля живота, което действа благотворно на психиката и се явява антистресов фактор. Второ, стремежът към целта способства организмът да мобилизира своите ресурси. Хората, които нямат цел в живота, могат да изпаднат в депресия, попадат под влияние на алкохол, наркотици, здравето им се влошава.

Добре е да си поставяме само действително желани цели – тогава постигането им не само ще ни доставя радост, но и ще способства за душевната и физическата хармония, а следователно и за дълголетието.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *