Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Живейте дълго с ето тези храни!

Научно доказано е, че продължителността на живота зависи много от фактори, които човекът може да контролира – физическа активност, сън, хранене. Важни са храните, които намаляват риска от възпалителни процеси, крехкост на костите и рак.

stariИзданието HUFFPOST публикува списък на храните, които най-сигурно въздействат в полза на дълголетието. На първо място са пълнозърнестите продукти, отбелязват от medikforum.ru. Те са най-добри в профилактиката на заболяванията на сърдечно-съдовата система. В пълнозърнестите храни има витамини, антиоксиданти и фибри, които предотвратяват високите концентрации на холестерин и балансират кръвната захар. Последното помага за предотвратяване на диабета.

Незаменими за онези, които искат да живеят с орлите, са всички видове зеле, на първо място – броколи. Следват различните репи. Тези храни съдържат сулфорафан, което означава поддържане на хрущялните тъкани и редукция на заболеваемостта от остеоартрит. Сулфорафанът блокира ферментите, които рушат ставите, и тушира възпалителните огнища.

Особено място имат плодовете от рода на ягоди и малини. Съдържащите се в тях антиоксиданти съдействат за защитата от свободни радикали, а това гарантира нормалното функциониране на клетките и пълноценното им хранене и растеж. Наличните антоциани пък подпомагат функциите на мозъка и мускулите. Тези вещества действат оздравително върху тъканите на сърцето и съдовете, както и на зрителните органи.

И още един характерен продукт – тъмният шоколад, който е отличен противовъзпалителен агент. Тъмният шоколад е зареден с флавоноиди, които усилват антиоксидантната защита и възпират образуването на тромби.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *