Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Превенцията срещу инфаркт – най-сигурният начин за дълголетие

За всички ни е ясно, че без добро разположение на тялото нямаме желание за работа или за нормално общуване с близките

 

инфаркт

Никога не е късно да предприемете стъпки, които да ви предпазят от сърдечен удар, още повече ако вече сте оцелели след един такъв. Приемането на съответните медикаменти може да намали риска от повторен инфаркт и помага срещу други поражения върху сърцето.

Аспирин. Това лекарство прави кръвта не толкова „лепкава“ и предпазва от образуването на съсиреци. Лекарите препоръчват дневна доза между 81 и 325 мг 3а хора, които вече са прекарали един инфаркт. Разбира се, освен ако нямат алергия към този медикамент или друга сериозна медицинска причина, за да не го приемат.

Бета блокери. Тези лекарства забавят сърдечния ритъм и понижават кръвното налягане, но не бива да се консумират от астматици, с естествен бавен сърдечен ритъм, с ниско кръвно налягане или със сърдечна недостатъчност.

Лекарства,намаляващи холестерола. Много хора, които са претърпели инфаркт, взимат такива медикаменти, за да предотвратят повторния риск от това състояние.

Промяна в начина на живот. Освен някои медикаменти и сами може да си помогнете в превенцията срещу инфаркт. Спрете да пушите, контролирайте високото си кръвно налягане, холестерола и кръвната захар. Бъдете активни, не яжте мазни и тежки храни, поддържайте тегло в нормите и се опитайте да понамалите стреса, пише списание „За жената“.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *