5 сигнала за силен стрес!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

силен стрес, напрежение, умора,
1.      Безпричинно акне Стресът увеличава възпалението, което води до появата на акне, твърдят експертите. Те препоръчват след тежък ден да намажете лицето си с лосион,съдър­жащ салицилова киселина или бактерицидния агент бензоил пероксид, който ще предпази кожата ви от из­сушаване. Ако до няколко седмици тя не се повлияе от това лечение, трябва да се консултирате с дерматолог.

 2.      Прехранване

Не приписвайте ваша­та увеличена нужда от храна и сладкиши на повишените нива на половите хормони във вашето тяло. Стресът е най-вероятният виновник за това. Проведено проучване е установило, че желанието за консумация на шоколад преди и след цикъл не се различава особено много. Ето защо се предполага, че периодичното прехранване със сладко не за­виси изцяло от хормоналните фактори, а е резултат по-скоро на прекомерното напрежение, което ви кара да се тъпчете с всевъзможни лакомства.

 3.      Сърбеж по кожата

Наскоро проведено проучване в Япония доказва следния факт – хората схроничен сърбеж живеят под много по-голямо на­прежение, отколкото останалата част от изследваните. Въпреки че неприятното чувство на сър­беж може да бъде причина за стрес, специалистите смятат, че има и обратна зависимост. Психическото напрежение може да утежни състояние като дерматит, екзема и псориазис. Реакцията на организма към повишения стрес стимулира в по-голяма степен нервните окончания, което неминуемо води до сърбеж.

4.      По-лоши от обик­новените алергии

Проведено е изследване, кое­то доказва, че страдащите от алергия хора имат по-тежки симптоми, след като са пре­минали тест, които повишава нивото на стрес в организма. Хормоните на стреса могат да повишат продукцията на имуноглобулини, които се на­мират в кръвта и са отговорни за алергичните реакции.

5.      Болки в корема

Безпокойството и прекомер­ният стрес могат да причинят стомашни болки, придружени от главоболие, болки в гърба и безсъние. Експертите смятат, че хората, изложени на по-високи нива на стрес, са до три пъти по-предразположени на коремни болки, отколкото хората, живеещи без почти никакво напрежение. Причината за това е все още неизяснена, но доста убедителна теория смята, че мозъкът и храносмилателния тракт притежават общи нерв­ни пътища. Когато съзнанието реагира на стреса, храносмила­телната система също се въз­бужда и произвежда повишено количество на солна киселина, което създава проблемите. Ре­шението на проблемите според клиничните психолози се крие във воденето на здравословен начин живот, избягване на стреса, спортуване и медита­ция. Въпреки това, ако стра­дате от чести коремни болки, консултирайте се най-добре с лекар, защото причината може да е съвсем друга.

 

 

Виж кои са седемте зависимости на 21-и век!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *