Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

5 сигнала за силен стрес!

силен стрес, напрежение, умора,
1.      Безпричинно акне Стресът увеличава възпалението, което води до появата на акне, твърдят експертите. Те препоръчват след тежък ден да намажете лицето си с лосион,съдър­жащ салицилова киселина или бактерицидния агент бензоил пероксид, който ще предпази кожата ви от из­сушаване. Ако до няколко седмици тя не се повлияе от това лечение, трябва да се консултирате с дерматолог.

 2.      Прехранване

Не приписвайте ваша­та увеличена нужда от храна и сладкиши на повишените нива на половите хормони във вашето тяло. Стресът е най-вероятният виновник за това. Проведено проучване е установило, че желанието за консумация на шоколад преди и след цикъл не се различава особено много. Ето защо се предполага, че периодичното прехранване със сладко не за­виси изцяло от хормоналните фактори, а е резултат по-скоро на прекомерното напрежение, което ви кара да се тъпчете с всевъзможни лакомства.

 3.      Сърбеж по кожата

Наскоро проведено проучване в Япония доказва следния факт – хората схроничен сърбеж живеят под много по-голямо на­прежение, отколкото останалата част от изследваните. Въпреки че неприятното чувство на сър­беж може да бъде причина за стрес, специалистите смятат, че има и обратна зависимост. Психическото напрежение може да утежни състояние като дерматит, екзема и псориазис. Реакцията на организма към повишения стрес стимулира в по-голяма степен нервните окончания, което неминуемо води до сърбеж.

4.      По-лоши от обик­новените алергии

Проведено е изследване, кое­то доказва, че страдащите от алергия хора имат по-тежки симптоми, след като са пре­минали тест, които повишава нивото на стрес в организма. Хормоните на стреса могат да повишат продукцията на имуноглобулини, които се на­мират в кръвта и са отговорни за алергичните реакции.

5.      Болки в корема

Безпокойството и прекомер­ният стрес могат да причинят стомашни болки, придружени от главоболие, болки в гърба и безсъние. Експертите смятат, че хората, изложени на по-високи нива на стрес, са до три пъти по-предразположени на коремни болки, отколкото хората, живеещи без почти никакво напрежение. Причината за това е все още неизяснена, но доста убедителна теория смята, че мозъкът и храносмилателния тракт притежават общи нерв­ни пътища. Когато съзнанието реагира на стреса, храносмила­телната система също се въз­бужда и произвежда повишено количество на солна киселина, което създава проблемите. Ре­шението на проблемите според клиничните психолози се крие във воденето на здравословен начин живот, избягване на стреса, спортуване и медита­ция. Въпреки това, ако стра­дате от чести коремни болки, консултирайте се най-добре с лекар, защото причината може да е съвсем друга.

 

 

Виж кои са седемте зависимости на 21-и век!

 

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *