Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Жълтият грах дава здраве на бъбреците и сърцето

Канадски учени откриха у жълтия грах свойство, което го прави съпоставим с лекарствата за хронични бъбречни заболявания.

grahГрахът е една от суперхраните на човечеството, припомнят от medikforum.ru. Той има високо съдържание на протеини, съчетани с добър състав на фибри. Жълтата разновидност на граха определено е дар за хората с бъбречни проблеми. По принцип хроничните бъбречни заболявания трудно се поддават на лечение. Повечето пациенти с бъбречни дисфункции страдат от високо кръвно налягане, а това създава повишен риск за сърдечно-съдови заболявания, инфаркти и инсулти.

В търсене на оптимални решения за подобни случаи канадските специалисти обърнали внимание на балансираното хранене. Във всекидневните дажби на лабораторни мишки с хронични бъбречни заболявания те започнали да добавят всеки ден белтъчини от жълт грах. Стриктно било проследявано дали тази храна влияе върху състоянието на бъбреците, кръвното и сърцето.

След двумесечно поддържане на диетата се оказало, че кръвното налягане е спаднало с 20%, а производството на урина е нормализирано. При гризачите без добавката от жълт грах нямало положителни промени, въпреки че двете групи били лекувани с едни и същи медикаменти.

Макар теорията да не е експериментирана все още върху хора, учените са убедени, че са намерили вярна посока за производство на нов медикамент с биоактивна съставка. Грахът наистина е богатство за тялото. В него има много целулоза, ферменти, витамини А, С, В, РР и соли на салия, калция, фосфора и желязото.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *