Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Ето кои са седемте най-полезни за здрави бъбреци храни!

Здравите бъбреци са филтър, който пречиства кръвта ни – извежда вредните вещества и оставя в тялото ни полезните.

бъбрециХроничната бъбречна недостатъчност, особено усложнена от диабет или хипертония, увеличава риска от смърт.
За да имаме здрави бъбреци, непременно трябва да включим в менюто си няколко важни за филтъра храни. Това е препоръчително не само за хората, които вече имат здравословен проблем – а основно като профилактика, отбелязват от medikforum.ru.
На първо място изненадващо се оказват зелените подправки – целина, магданоз, резене. Те съдържат важния за бъбреците витамин А. Копърът например има не само профилактични, но и доказано лечебни качества при камъни в бъбреците и застойни състояния.
На второ място са ябълките, при това – препоръчително е да се ядат с кората. Народната медицина отдавна ги познава като цяр при болни бъбреци. Тези плодове предпазват от образуване и отлагане на  пикочна киселина, имат мощно пикочогонно действие. При бъбреачни проблеми диетолозите препоръчват да се изяждат по три ябълки на ден.
Следва рибата – тази храна снабдява организма с микроелементи, полиненаситени мастни киселини, витамини и лесноусвояеми белтъци. Препоръчителни са хищните видове, при които белтъчините са повече, отколкото в пилешкото месо.
Динята е популярна с пикочогонното си действие: смята се, че чисти бъбреците от пясък.
Тиквата е истински доктор за много болести. И тя има пикочогонни способности; съдържа много вода и соли на калия, което помага за освобождаване от камъни в бъбреците.
Шипката съдържа витамин С и минерални компоненти, чрез които се преодоляват различни инфекциозни състояния. Шипковите отвари са в състояние да разбият бъбречните камъни до пясък.
Ръжен хляб от грубо смляно зърно. Богат на витамини и фибри, благодарение на които се ускорява перисталтиката на червата и се подобрява преработката на храната. По-лесно се извеждат от организма токсичните отпадъци.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *