Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Защо децата трябва да спортуват?

Състезанията на терена провокират хъс

дете спорт

И не само това. Благодарение на спорта децата придобиват умение да организират деня си, стават много по-спокойни, запознават се с нови приятели. Спортът закалява характера и прави тялото много по-здраво. Децата, които спортуват са много по-спокойни и уверени в себе си. За разлика от останалите те имат някаква цел, стремят се да докажат себе си и ида развият умения, каквито другите деца нямат.

Спортът учи на търпение, а ако хлапетата са ориентирани към овладяването на някое източно бойно изкуство, то може да развие и други, допълнителни качества.

Пълната мобилизация, умението да се концентрираш и да дадеш най-доброто от себе си в определен момент е изключително ценно качество, което помага при явяване на изпит и конкурс в която и да било област. Разбира се, човек търпи и поражения, защото в състезанията винаги има победител и победен. Но спортът учи и как да ги посрещаш -като възможност за реванш след по-добра и усърдна подготовкани качества – упоритост, последователност, дисциплина, умения за работа в екип, отговорност, лоялност.

Играта в отбор и срещу противник изгражда и други качества – уважение, толерантност, взаимопомощ, състрадание.

Реалният живот наистина много прилича на спортна игра, в която печелят издръжливите, борбените и целеустремените, пише вестник „Всичко за дома“.

 

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *