Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Сладолед в края на зимата? Може!

Сладоледът може да ни помогне да си върнем стройната фигура и доброто настроение в края на зимата. Абсурдно ли ви звучи?

sladoledДиетолозите обаче са на мнение, че ако редовно похапваме сладолед, това може да ни помогне да отслабнем. Тайната е в количеството на любимото лакомство. Сладоледът има още една удивителна способност – влияе върху емоционалното състояние на човека. Най-новите изследвания сочат, че обикновеният сладолед наистина може да ни спаси от лошото настроение.
От какво се оплакват всички в края на зимата? От наднормено тегло и депресия. Дефицитът на слънчева светлина през дългия есенно-зимен сезон ни кара да чувстваме постоянна умора, умората провокира психически дискомфорт, а наедрелият ни образ в огледалото и цифрите на кантара направо ни довършват.
Колкото и да е чудно, сладоледът помага да си върнем добрата форма. В това лакомство има много калций – гаранция за изгаряне на калориите. Ето защо редица известни диетолози в САЩ и Испания препоръчват до 100 грама сладолед на ден в менюто на отслабващите.
Сладоледът има една особеност: с него гладът се утолява ефективно, тъй като го ядем бавно. Ако нашият сладолед е качествен, той няма да ни натовари нито с много захар, нито с мазнини – по рецептура мазнините не трябва да са повече от 6%.
В добавка – сладоледът кара човека да си спомня детството, активира мозъчните зони, отговорни за производството на серотонин – хормона на щастието. Освен това той съдържа важните В-витамини, калий, цинк, натрий и фосфор. Умереното му поемане помага при лечението на гастрит и язва на стомаха, тъй като намалява киселинността на стомашния сок.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *