Нека Ви помогнем да намерите продукт, който ще реши проблема Ви!

Подходяща храна дарява с настроение през дългите зимни месеци

Човек е това, което яде

Доказано е, че въглехидратната храна е на първо място по стимулация на изработването на „хормоните на щастието“. Особено силно се отразява върху настроението употребата на шоколад (може да се замени и с какао). Този продукт стимулира изработването на ендорфини и серотонин.

Втори по „ефект на щастието и радостта“ са бананите. Те не само стимулират изработването на ендорфин, но и съдържат голямо количество вече „готов“ серотонин. Почти същото действие има и сладоледът. Тези продукти способстват за секретирането на ендорфини, които повишават емоционалния фон.

Същото може да се каже и за екзорфините -нивото им нараства след приемането на месна храна. Рибата и ниско-маслените киселомлечни продукти също стимулират изработването на екзорфини, подобряват настроението, без при това да се отразяват на фигурата. Особено полезни в борбата с депресията са скумрията и червените сортове риба. Полезни въглехидрати, които повишават настроението, се съдържат в спагетите и в пълнозърнестия хляб.

Функцията на нервната система се нормализира от химическите елементи калций (съдържа се в млечните продукти, сирената), калий – който има свойството да снема напрежението (получаваме го с портокалите, сушените сливи, смокините, стафидите, целината) и магнезият (щедри на този елемент са бобовите, орехите, шоколадът).

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *