Какво помага при цистит?

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

При обмяната на веществата в организма при­етата храна се преработва. При това възник­ват отпадни продукти, които трябва отново да бъдат освободени. Без бъбреците за кратко време организмът би бил смъртоносно отровен.

Бъбреците са като водни филтри, които филт­рират неупотребимите вещества и заедно с не­нужната вода ги отделят като урина. Освен това бъбреците имат задачата да регу­лират съдържанието на соли и вода. Те са вклю­чени в продукцията на хормони и витамини и повлияват образуването на кръв, обмяната на веществата в костите и регулацията на кръв­ното налягане.

Всеки човек притежава два бъбрека и всеки бъб­рек се състои от повече от един милион състав­ни части (нефрони), които филтрират кръвта (гломерули) и концентрират урината (тубули). Урината се стича от бъбречното легенче по пикочопровода (уретер) до пикочния мехур и кога­то се събере в количество от 0,4 до 1 л по пи­кочния канал се освобождава от организма. Най-честите заболявания на пикочните пътища са инфекциите. Те възникват от това, че болестотворни микроорганизми проникват през пи­кочния канал (уретра) в пикочния мехур и в пикочопровода. В редки случаи болестотворните причинители могат да попаднат в бъбреците от кръвообращението. Половината от всички бъбречни инфекции не предизвикват никакви оп­лаквания. Най-често от инфекции на пикочните пътища като мехурен катар или възпаление се засягат жените, мъжете под 50 години почти не страдат от това.

 

Помогнете си със следните природни средства

Диуретични чайове

Тези чайове могат, преминавайки през пикоч­ните пътища, да осъществяват допълнител­но изплакване и така да бъдат полезни. Такива чайове не трябва да се използуват при възпаления.

Брезови листа

Приготвяне: една-две лъжици брезови листа се заливат с чаша гореща вода; престояват 15 минути, след което се пре­цеждат. Приложение: Три-четири пъти на ден по една чаша прясно приготвен чай.

Листа от хвощ

Приготвяне: две-три чаени лъжички листа от хвощ се за­ливат с чаша кипяща вода

врат пет-десет минути; престояват 15 минути, след което се пре­цеждат. Приложение:

Няколко пъти дневно по една чаша прясно при­готвен чай между храненията.

Комбиниран диуретичен чай

Рецепта: 20 г листа от бреза, 20 г корени от троскот 20 г листа от енчец, 20 г корени от гръмотрън 20 г сладко коренче Приготвяне: една лъжица от сместа се залива с една чаша гореща вода запарва се 10 мин, след което се прецежда. Приложение: Няколко пъти дневно по една чаша прясно приготвен чай между храненията.

Хранителна добавка Урохелп

За щастие, природата ни е дарила с още билки за подпомагане на бъбреците и пикочните пътища. Най-силните от тях съчетават действието си в хранителната добавка УРОХЕЛП (UROHELP). Това са екстракти от: мечо грозде; листа от бяла бреза; плодове от червена боровинка.  Добавката УРОХЕЛП съдейства  срещу образуване на камъни и пясък в бъбреците; при цистит и възпаление на пикочните пътища; освобождаване от излишните течности и се предлага в аптеките.

За МЕЧОТО ГРОЗДЕ учените са категорични, че подкрепя нормалния тонус на пикочните пътища и бъбреците и е най-силната противовъзпалителна билка за хроничен цистит и пиелонефрит. Има противовъзпалително и укрепващо действие, действа като антисептик и диуретик и способства за прочистването на пикочните пътища.

Листата от БЯЛА БРЕЗА действат пикочогонно, диуретично и общоукрепващо. Подпомагат при освобождаването от излишната вода, както и за разтварянето на камъни в бъбреците.

За плодовете на ЧЕРВЕНАТА БОРОВИНКА е доказано, че не позволяват на бактериите да се прикрепват към стените на пикочния мехур, известна е със способността си да помага за намаляване на болката, паренето и другите симптоми на цистита.

Всичко за възпаленията на пикочния мехур

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Какво помага при цистит?

  1. Krasi Penkova каза:

    На много места намирам в интернет информация, че мечото грозде помага много при интимни проблеми като цистит, парене и болезнено уриниране, но едва след като се сблъсках с този проблем това лято и започнах да пия Урохелп, разбрах наистина колко ефективни са тези билки.

  2. Камелия Красимирова каза:

    Още от баба ми знам, че червената боровинка е чудно средство за облекчаване на женските проблеми и това лято, когато на морето се срещнах с този огромен проблем за жените – цистит – изобщо не се поколебах какво да си взема. Урохелп съдържа и бяла бреза и мечо грозде, които също имат силно противовъзпалителен ефект и само за два дни Урохелп сложи край на болезнения цистит.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *