ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

Акупуктура и билки помагат при цистит

Акупуктура

Понякога незадържането на урина се дължи на това, че пикочният мехур не е напълно изпразнен. Ако това се случва всекидневно, може неволно да изпускате по малко урина. Акупунктурата ще ви помогне да изпразвате пикочния си мехур до край. Преди да започнете, обаче, трябва да се обърнете към лекар, за да уточни диагнозата ви.

 

Билколечение

При незадържане на урина от функционален характер се препоръчват билки, укрепващи мускулите на пикочния мехур, например бял равнец. Ефикасни са и противовъзпалителните растения.

Жълт кантарион – цветовете и листата

Отвара. На 1 л вода 2 супени лъжици нарязана билка. Кипва се, прецежда

се и се пие като чай с мед преди лягане.

 

Жълт кантарион – цялото растение равни части

Червен кантарион – цялото растение

Запарка. На 1 чаена чаша вряща вода 1 чаена лъжичка надробена смес билките. Запарва се, прецежда се u се пие два пъти дневно. От векове това средство се смята за най-ефикасно при незадържане на урина.

 

Жиловлек широколистен – листата

Сок. Пие се по 1 супена лъжица три пъти дневно 30 минути преди хранене Запарка. На 1 чаена чаша Вряща вода 2 супени лъжици листа. Запарва се 2 часа и течността се прецежда. Пие се по 1/2 чаена чаша три пъти дневно 30 минути преди хранене.

Трепетлика – корите

Отвара. На 1 чаена чаша вряща вода 1 супена лъжица кори. Кипи на тих огън 15 минути и течността се прецежва. Приема се по 50 мл три пъти дневно. Тази отвара се препоръчва още и при остри и хронични възпаления.

 

Бял равнец – цялото растение

Сок. Пие се по 1 чаена лъжичка три пъти дневно. За подобряване на вку­са може да се добави и мед. Използва се при нощно напикаване.

 

Всички тези билкови средства се използват и при нощно напикаване.

Боровинка – листата                           2 части

Бял равнец – цялото растение     1 част

Луличка – цялото растение          1 част

Жълт кантарион – цялото растение                         1 част

Миризлива теменужка – цялото растение        1 част

Градински чай с – листата                                                2 части

Полемониум – корените и коренищата                 2 части

Запарка. На 1 л кипяща вода 3 супени лъжици от добре смесените билки в посоченото съотношение. Запарват се 30 минути и течността се пре­цежда. Пие се по 50 мл шест пъти дневно.

За щастие, природата ни е дарила с още билки за подпомагане на бъбреците и пикочните пътища. Най-силните от тях съчетават действието си в хранителната добавка УРОХЕЛП (UROHELP). Това са екстракти от: мечо грозде; листа от бяла бреза; плодове от червена боровинка.

За МЕЧОТО ГРОЗДЕ учените са категорични, че подкрепя нормалния тонус на пикочните пътища и бъбреците и е най-силната противовъзпалителна билка за хроничен цистит и пиелонефрит. Има противовъзпалително и укрепващо действие, действа като антисептик и диуретик и способства за прочистването на пикочните пътища.

Листата от БЯЛА БРЕЗА действат пикочогонно, диуретично и общоукрепващо. Подпомагат при освобождаването от излишната вода, както и за разтварянето на камъни в бъбреците.

За плодовете на ЧЕРВЕНАТА БОРОВИНКА е доказано, че не позволяват на бактериите да се прикрепват към стените на пикочния мехур, известна е със способността си да помага за намаляване на болката, паренето и другите симптоми на цистита.

 

Заболявания на пикочните пътища при жените…

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От 2 до “Акупуктура и билки помагат при цистит

  1. Рени каза:

    Аз също не съм привърженичка на антибиотиците, но и на хранителните добавки не съм. Лечението на цистит с народна медицина е много ефективно. Пробвайте…

  2. Гери каза:

    Много е коварен цистита и много трудно се лекува като е хроничен. Не съм привърженичка на антибиотиците затова си ползвам Urohelp.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *