ГЛЮКО БАЛАНС – четворна комбинация за нормализиране на кръвната захар

На какво са признак постоянната жажда и честото уриниране?

  • Вирусният процес, образувалият се тумор в организма и някои бъбречни болести също провокират непрекъснатото пиене на течности

От половин година насам изпитвам непрекъсната жажда. Изследвах се за диабет, показателите ми са в норма. Личният лекар ми даде направление за уролог. Това състояние може ли да има нещо общо с бъбреци­те?

Иван Пеев – Велинград

Постоянната жажда наистина може да е симптом на сериозно заболява­не. Лятно Време е обясним приемът на повече течности, човек се изпотява и тялото му има нужда да възстановява запасите. Хапването на нещо солено също провокира жажда. И това е нормално за запазване баланса между калия и натрия в организма. Пиенето на вода след солен обяд възстановява това равновесие и след известно време жаждата изчезва. Но когато постоянно ви се пие, значи в организма не всичко е наред. Имайте предвид, че интоксикацията винаги кара човек непрекъснато да приема течности. Класически пример за това е махмурлукът. Алкохолът вече се е усвоил от кръвта и я трови. За да се преодолее това състояние, е необходимо да постъпва по-голямо коли­чество вода – заедно с нея токсините по естествен начин да бъдат изхвърлени от бъбреците.

Тук отговорът не може да бъде еднозначен. Тези симптоми могат да въз­никнат и когато сте пре­калили с алкохола. Ако обаче не сте от хората, които употребяват алко­хол, а жаждата ви измъчва, тогава най-вероятно в тялото ви протича инфек­ция или вирусен процес. В тези случаи също се из­работват токсини. И не на последно място, вред­ните вещества отравят организма и при наличие на тумори. Затова непре­менно трябва да се изслед­вате, за да отхвърлите или потвърдите своите съмнения. Когато основ­ното заболяване се излекува, тогава ще изчезне и постоянната жажда. След като се изключва захарният диабет, е ред­но да ви изпратят да се изследвате за незахарен диабет. Това заболяване се развива в резултат на недостиг на друг хормон – вазопресин. Дефицитът му води до усилено уринира­не, общо обезводняване и силна жажда. Лечението е заместителна хормонална терапия.

Всички изброени болести трябва да се лекуват. Не пренебрегвайте подобни състояния. Циститът лесно се разпознава, но пиелонефритът отначало се проявява единствено с повише­на жажда и чести позиви за уриниране. Въобще не чакайте, а търсете специалист, особено ако полу­чавате позиви почти на всеки час- и денем, и нощем. Това е отличителна особеност на бъбречните боле­сти, а те изискват спешна намеса на специалист.

ВНИМАНИЕ!

Всички изброени болести трябва да се лекуват. Не пренебрегвайте подобни състояния. Циститът лесно се разпознава, но пиелонефритът отначало се проявява единствено с повише­на жажда и чести позиви за уриниране. Въобще не чакайте, а търсете специалист, особено ако полу­чавате позиви почти на всеки час- и денем, и нощем. Това е отличителна особеност на бъбречните боле­сти, а те изискват спешна намеса на специалист.

Вашият личен лекар правилно ви е насочил към уролог. Защото увреж­дането на пикочните пъ­тища и бъбреците про­вокира по-силна жажда. При цистит, пиелонефрит и поликистозни яйчници потребността от вода значително се увеличава по две причини: заради интоксикация на организма в резултат на инфекцията и заради често­то уриниране.

 

За първи път в българските аптеки се появи революционен продукт с 3 активни съставки, произведени в Италия, който подпомага бъбреците и уринарния тракт. Той действа при цистит, камъни в бъбреците, възпаления и всякакви оплаквания, свързани с отделителната система.

Болка, парене, често уриниране, тежест в кръста!

Ако поне веднъж сте имали такива оплаквания, цистит или проблеми с бъбреците, ще разпознаете симптомите. Ако не ви се е случвало, вземете мерки, преди да са се появили оплаквания! Те идват внезапно, без да са очаквани.

Грижата за отделителната система е изключително важна, защото тя е пречиствателната станция на организма. УРОХЕЛП (Urohelp) – е новата хранителна добавка на  VitaGold, която е резултат на многогодишни изследвания в европейските научни лаборатории /италиански и френски/ и натрупан практически опит в борбата с проблемите на уринарния тракт и при лечение на цистит.

Материалите в lekuva.net са авторски и може да се използват само с публикуване на активен dofollow линк към оригиналния текст и без промяна на съдържанието, запазвайки всички линкове!

Това ще ви помогне

Специално подбрани от нас продукти, помагащи при описаните в статията здравословни проблеми.

От първия до “На какво са признак постоянната жажда и честото уриниране?

  1. Vera каза:

    Много хубава и полезна статия – Браво. Моя приятелка имаше такива проблеми и й казаха абсолютно същите неща. Ако някой се лекува от цистит или друг подобен проблем – вслушайте се!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *